Εξαδάκτυλος: «Έπρεπε να είχε επιβληθεί αυστηρότερο lockdown»

«Ξεχάστε ρεβεγιόν με εννέα άτομα»

Ένα αυστηρότερο lockdown στα πρότυπα του Μαρτίου θα έπρεπε να είχε επιβληθεί εξαρχής, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 

Σενάρια για lockdown τύπου Δυτικής Αττικής και στη Βόρεια Ελλάδα

«Έχουμε έναν πόλεμο σε πολλαπλά μέτωπα. Όσοι μεν δεν έχουν οξύ πρόβλημα, αισθάνονται ότι δεν τους αφορά. Το lockdown εφαρμόστηκε όταν είχαμε μια πολύ μεγάλη κυκλοφορία του ιού και θέλει πολύ περισσότερο για να περιοριστεί και να καμφθεί και το επίπεδο των μέτρων δεν είναι σαν τον Μάρτιο. Αν ήμασταν σε lockdown Μαρτίου από την πρώτη στιγμή, πιθανότατα θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα», είπε στον ΣΚΑΪ.

Σε αυστηρό lockdown η Δυτική Αττική – Τα 11 μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρότερα μέτρα και σε άλλες περιοχές, όπως η Κοζάνη και προειδοποίησε τους Θεσσαλονικείς ότι θα πρέπει να ξεχάσουν το ρεβεγιόν με εννέα άτομα. 

Χαρδαλιάς:  Αυστηρό lockdown σε περιοχές της Δυτικής Αττικής! 

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια διαρκής στενοχώρια. Τα εννέα άτομα δε θα πρέπει να εξαντληθούν σε καμία περίπτωση. Οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να περιοριστούν αυστηρά στην οικογένεια»», είπε κι εξήγησε πως το όριο των εννέα ατόμων στις γιορτές δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά προέκυψε από την πίεση της κοινωνίας που έχει κουραστεί από την πανδημία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top