Lockdown: Πώς θα λειτουργήσουν τα μικρά μαγαζιά χωρίς e-shop

Πώς μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες

Τι απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων.

Το λιανεμπόριο δε θα ανοίξει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους με online αγορές είτε μέσω των e-shop των καταστημάτων είτε μέσω της μεθόδου click away.

Lockdown: Με click away από την Κυριακή οι αγορές στα καταστήματα

Τι θα γίνει, όμως, με τα μικρά καταστήματα που δε διαθέτουν e-shops; Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε διευκρινήσεις κατά τη σημερινή ενημέρωση, επισημαίνοντας ότι τα μαγαζιά αυτά μπορούν να δέχονται παραγγελίες τηλεφωνικά και κάνοντας χρήση της μεθόδου click away.

Lockdown: Κλειστά τα καταστήματα - Μόνο με click away οι αγορές

«Έχουμε επιτρέψει και τις τηλεφωνικές παραγγελίες, ώστε και τα μικρά καταστήματα να διατηρούν επαφές με τους πελάτες τους και να μπορούν να κάνουν χρήση της μεθόδου click away. Είναι έτσι σχεδιασμένη η απόφασή μας ώστε όχι μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και οι μικρές διαθέτουν έναν κατάλογο πελατών», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης: Κλειστά εμπορικά κέντρα και αγορές μόνο με click away

Πώς θα γίνεται το click away – Βήμα βήμα ο τρόπος

Από τη Δευτέρα το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για να εξυπηρετούν τους πελάτες με click away θα είναι προαιρετικά από 7 π.μ. έως 9 μ.μ, ενώ προαιρετική θα είναι και η λειτουργία καταστημάτων, τις Κυριακές 13-20 και 27 Δεκεμβρίου. 

Το click away θα εφαρμόζεται ως εξής:

1)    Απαιτείται να έχει γίνει προαγορά των αγαθών (ηλεκτρονική ή και τηλεφωνική)

2)    Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη, είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα, που θα φέρει τα εξής στοιχεία: Επωνυμία –Διεύθυνση –ΑΦΜ- Χρονικό διάστημα παραλαβής.

3)    Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά και με POS.

4)    Η παραλαβή γίνεται από την είσοδο του καταστήματος και μόνο από ένα άτομο.

5)    Απαγορεύεται η είσοδος στο κατάστημα.

Lockdown καταστήματα

 

Πώς θα γίνεται η μετάβαση στα καταστήματα

Για να μεταβεί ο πελάτης στο κατάστημα θα πρέπει να στείλει SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα» ή με το έντυπο- βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, συν της απόδειξη προαγοράς του προμηθευτή.

Έξω από το κατάστημα θα μπορούν να υπάρχουν το πολύ έως εννέα άτομα, με δύο μέτρα απόσταση μεταξύ τους.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων σε κλειστά εμπορικά κέντρα και σε όσα λειτουργούν με συμφωνίες - συνεργασίας, όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in a-shop).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top