Γεωργιάδης: Κλειστά εμπορικά κέντρα και αγορές μόνο με click away

«Υπάρχει πρόβλεψη και για τα καταστήματα που δεν έχουν e-shop»

Εν όψει των ανακοινώσεων που θα γίνουν σήμερα στις 11:00 για τα μέτρα που θα ισχύσουν μέσα στις γιορτές, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως πρόκειται για αποφάσεις με το μικρότερο δυνατό ρίσκο. 

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, κάθε τι που ανοίγει κρύβει ένα ρίσκο, καθώς ο κορωνοϊός μεταδίδεται με την κινητικότητα των ανθρώπων. 

Lockdown: Ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία – Σήμερα οι ανακοινώσεις

«Εμείς στο υπουργείο δουλεύαμε κάποια σενάρια. Ήμασταν προετοιμασμένοι και για το σενάριο, στο οποίο καταλήξαμε. Οι λοιμωξιολόγοι μας έκαναν αναλυτική παρουσίαση με βάση τα σενάρια που είχαμε καταρτίσει», τόνισε ο υπουργός σημειώνοντας ότι η εισήγηση των ειδικών δεν ήταν αυτή που θα ήθελε, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός.

Δεν ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα 

Πρόσθεσε ακόμα πως έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο και η κυβέρνηση και οι επιστήμονες χρειάζονται χρόνο. Γι’ αυτό τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα βάλουν τέλος στην καθημερινή σεναριολογία που προκαλεί μόνο σύγχυση. 

Πέτσας: «Δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί»

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως θα υπάρξει ρύθμιση για τη δίκαιη λειτουργία χονδρικής και λιανικής, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα εμπορικά κέντρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Αγορές με click away

Ειδικότερα, για το click away τόνισε ότι δε θα μπορέσουν να ενταχθούν όλα τα καταστήματα, παρά μόνο όσα έχουν είσοδο στον δρόμο.

Χριστούγεννα lockdown: Ρεβεγιόν το μεσημέρι... και αυστηρά οικογενειακώς

«Υπάρχει πρόβλεψη και για τα καταστήματα που δεν έχουν e-shop. Είμαστε μια κυβέρνηση για όλους, όχι μόνο για τους μεγάλους. Θα τα ανακοινώσουμε όλα συγκροτημένα. Καταλήξαμε σε αυτό που μπορεί να γίνει. Συζητήσαμε πολλές ώρες με τους λοιμωξιολόγους», είπε.

Τέλος, αναφέρθηκε στις εικόνες χάους που παρατηρήθηκαν έξω από τα Harrods στο Λονδίνο, μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να αποφευχθεί στη χώρα μας. 
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top