Σκηνικό πολέμου: Ανοίγουν νέους τάφους στο νεκροταφείο της Θέρμης

«Tην τελευταία εβδομάδα φτάνουν στα κοιμητήρια 8 με 12 νεκροί ημερησίως»

Με σκηνικό πολέμου μοιάζουν οι εικόνες που έρχονται από το νεκροταφείο Αναστάσεως στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες μνήματα βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, ενώ σχεδόν καθημερινά ανοίγονται νέοι τάφοι για τα θύματα του κορωνοϊού.   

Κορωνοϊός: Πρόβλεψη για κάτω από 1.000 κρούσματα στις 31 Δεκεμβρίου

Οι εικόνες είναι ανατριχιαστικές. Χώμα και φρέσκα λουλούδια. Κηδείες με τον ιερέα και ελάχιστους συγγενείς, ενώ δίπλα συνεργεία του δήμου ετοιμάζουν νέους χώρους για τα επόμενα θύματα του φονικού ιού. 

Κινητή μονάδα ειδικών αποστολών στο πάρκινγκ του στρ. νοσοκομείου 424

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο του δεύτερου κύματος της πανδημίας και παρά το lockdown που ήδη εφαρμόζεται εδώ κι έναν μήνα, δεν έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά τις μολύνσεις από covid. Eνδεικτικά, χθες ανακοινώθηκαν 453 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, από τα 2.186 του συνόλου.

Νέοι τάφοι στο κοιμητήριο Αναστάσεως Θέρμης

Νέοι τάφοι στο κοιμητήριο Αναστάσεως Θέρμης- φωτογραφία Eurokinissi

«Φτάσαμε τις 160 ταφές» είπε στο Mega o αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, σημειώνοντας πως την τελευταία εβδομάδα φτάνουν στα κοιμητήρια Θέρμης 8 με 12 νεκροί, ημερησίως.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, συνίσταται οι σοροί των νεκρών από κορωνοϊό να τοποθετούνται σε ειδικές σακούλες μέσα στα φέρετρα που είναι σφραγισμένα και τυλιγμένα με διπλή σειρά νάιλον. Οι σοροί πρέπει να μείνουν θαμμένοι για δέκα χρόνια,  ενώ ενταφιασμός τους γίνεται σε ξεχωριστό χώρο, απομακρυσμένο από το υπόλοιπο κοιμητηρίο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top