Εξαδάκτυλος: «Άρση lockdown μόνο με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων»

Κίνδυνος να φτάσουν τους 900

Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει, όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί η κατάσταση δεν έχει αποσοβηθεί. 

ECDC: Οι ταξιδιώτες δε συνιστούν υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Α. Εξαδάκτυλος προειδοποίησε πως αν γίνει πρόωρα η άρση των περιορισμών, το δεύτερο κύμα της πανδημίας μπορεί να φουσκώσει και οι διασωληνωμένοι να φτάσουν τους 900.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς με αυτό τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Για να αρθεί το lockdown, ο αριθμός των διασωληνωμένων πρέπει να είναι διψήφιος. Από τους 95 στις 25 Οκτωβρίου φτάσαμε στους 600 που είναι σημείο συναγερμού στις 27-28 Νοεμβρίου, σε λίγες μόνο εβδομάδες. Αν κάνουμε ένα βήμα πρόωρο, αυτό που θα συμβεί είναι να έχουμε μια υποτροπή του δεύτερου κύματος, το οποίο θα φουσκώσει ακόμα περισσότερο. Είμαστε στο σημείο, όπου πλέον θα υπάρξει έκρηξη, διότι αν οι 600 γίνουν 900, το οποίο πλέον δεν είναι απίθανο, οι δυνατότητες θα έχουν ξεπεραστεί», είπε.

Αισιοδοξία στο ΕΣΥ: Περισσότερα τα εξιτήρια από τις εισαγωγές

Ξεκαθάρισε επίσης πως αν δεν είχαν επιβληθεί τα περιοριστικά μέτρα, οι διασωληνωμένοι σήμερα θα ήταν τετραψήφιοι σε αριθμό και τα κρούσματα πενταψήφια. 

Εξήγησε ακόμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που έχει στήριξη από τις γειτονικές χώρες, «ώστε να βάλουμε στο τρένο κάποιους ασθενείς και να τους στείλουμε να νοσηλευτούν π.χ. στη Γερμανία».

Ποια καταστήματα και πότε θα ανοίξουν τελικά για τις γιορτές 

Ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως η διασπορά του ιού είναι τεράστια και η κοινωνία στα όρια της υπερκόπωσης, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την τήρηση των μέτρων. 

Γι’ αυτό, υπογράμμισε πως πρέπει να οργανωθεί καλύτερα η εμβολιαστική καμπάνια, ώστε να χτιστεί ένα τείχος προστασίας απέναντι στον ιό, ώστε να είμαστε ασφαλείς. 

Κικίλιας: Είμαστε μπροστά στο τρίτο κύμα - Να αντέξουμε μέχρι το εμβόλιο  

«Θα πρέπει να εμβολιαστούν 3-4 εκατ. άνθρωποι και ο χρόνος που απαιτείται είναι 1,5-2 μήνες από την έναρξη των εμβολιασμών», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top