Lockdown: Ολοταχώς για νέα παράταση έως 14 Δεκεμβρίου

Πότε θα ανοίξουν σχολεία και καταστήματα

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το ποια καταστήματα θα ανοίξουν και πότε

Με τα κρούσματα να μη σημειώνουν την αναμενόμενη πτώση και τον αριθμό των διασωληνωμένων και των νεκρών να παραμένει υψηλός, σήμερα οι επιστήμονες θα κάνουν τις τελικές τους εισηγήσεις στον πρωθυπουργό για το πότε θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση του lockdown

Οι περισσότεροι επιστήμονες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων τάσσονται κατά ενός βιαστικού ανοίγματος της οικονομίας ενόψει Χριστουγέννων, βασιζόμενοι στα έως τώρα επιδημιολογικά στοιχεία. 

«Σπάει» η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό για τους στρατιωτικούς

Πλέον η παράταση του lockdown για μία ακόμα εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου θεωρείται δεδομένη και δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ενδεχομένως όμως οι επιστήμονες να θέλουν να δουν και τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία κι έτσι οι ανακοινώσεις να μετατεθούν για αργότερα και να γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ανοίξει όσο το δυνατόν λιγότερες δραστηριότητες τις επόμενες εβδομάδες, καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζει να δέχεται τεράστιες πιέσεις. 

Αυτοκριτική Μητσοτάκη: Κακώς άνοιξε η νυχτερινή διασκέδαση το καλοκαίρι  

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι επιστήμονες τάσσονται πλέον κατά του ανοίγματος των σχολείων. Κι αυτό γιατί εκτιμούν ότι αυτό θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την κίνηση από τους γονείς, ρίσκο που κρίνουν ότι δεν πρέπει να πάρουμε, αφού τα σχολεία θα ξανακλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων. 

Ποια καταστήματα και πότε θα ανοίξουν τελικά για τις γιορτές 

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει μάλιστα ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει, ειδικά στα σχολεία, άλλον δρόμο από αυτόν που θα εισηγηθούν οι επιστήμονες. 

Εμπορικά και κομμωτήρια

Αυτό που εξετάζεται είναι στις 7 Δεκεμβρίου να ανοίξουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη, και αργότερα τα κομμωτήρια, πιθανόν στις 11 του μήνα, για να μπορέσουν οι πελάτες να εξυπηρετηθούν καλύτερα με τα ραντεβού. Επίσης οι επιστήμονες θεωρούν πως τα κομμωτήρια είναι ένας βασικός κρίκος για τη βελτίωση της ψυχολογίας των πολιτών. 

Θα ανοίξουν τα εποχικά καταστήματα - 7 Δεκεμβρίου η πιθανότερη ημερομηνία

Άγνωστο παραμένει πότε θα ανοίξουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα, καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί τρόπος να εφαρμοσθεί η μέθοδος του click away, μιας και αρκετά καταστήματα δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα σύστημα προαγορών μέσω ίντερνετ ή τηλεφωνικά. 

Λιανεμπόριο: «Δε θα υπάρχει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς»

Όσον αφορά στην εστίαση, απομακρύνεται όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο να ανοίξουν μέσα στις γιορτές, ενώ κλειστά θα μείνουν νυχτερινά κέντρα και κλαμπ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top