Αυτοκριτική Μητσοτάκη: Κακώς άνοιξε η νυχτερινή διασκέδαση το καλοκαίρι  

Δε θα ανοίξουν τα μπαρ μέχρι να έρθει το εμβόλιο 

Από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit

Κακώς άνοιξε η νυχτερινή διασκέδαση μετά το πρώτο lockdown και υπήρξε εφησυχασμός παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο World Leaders Forum του Πανεπιστημίου Columbia.    

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι δε θα ανοίξουν τα μπαρ μέχρι να έρθει το εμβόλιο.

Κικίλιας: Είμαστε μπροστά στο τρίτο κύμα - Να αντέξουμε μέχρι το εμβόλιο  

Στην  συγκεκριμένη παρέμβασή του στο Forum o πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα: 

«Στην περίπτωση της Ελλάδας, ελπίζω πως πήραμε το μάθημά μας. Καθώς τα πήγαμε εξαιρετικά καλά στην πρώτη φάση, νομίζω πως χαλαρώσαμε ελαφρά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τώρα βλέπουμε τις συνέπειες αυτού του εφησυχασμού.

Οπότε, τουλάχιστον ελπίζω πως καθώς βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown, θα είμαι πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά πάλι χρειάζεται να γνωρίζουμε το γεγονός πως ορισμένες οικονομικές δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν ώσπου να έχουμε το εμβόλιο τη νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, τη μεταμεσονύχτια διασκέδαση… Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό ανθρώπων σε μπαρ ώσπου να διαθέτουμε το εμβόλιο. Ίσως σε κάποιο σημείο να μπορούμε να λειτουργήσουμε τα εστιατόρια με κατάλληλη κοινωνική αποστασιοποίηση. Μπορεί κανείς σαφέστατα να εξετάσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ωστόσο ορισμένοι περιορισμού είναι απολύτως απαραίτητοι ώσπου να βρούμε ένα εμβόλιο».

«Η πανδημία είναι δραματικός καταλύτης αλλαγών. Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το δεύτερο κύμα, αλλά προχωράμε με επιθετικό τρόπο στις μεταρρυθμίσεις που έχουμε σχεδιάσει, χωρίς να χάνουμε χρόνο», τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Σε μια άλλη εκδήλωση, ο πρωθυπουργός  επισήμανε ότι η  χώρα διαθέτει Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας με 85 δράσεις, ανοίγοντας τις εργασίες του Ψηφιακού Συνεδρίου που διοργάνωσαν από κοινού ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης, ενώ χαρακτήρισε «άθλο» τις ελληνικές εξαγωγές.

Μητσοτάκης: Οι ελληνικές εξαγωγές αποδεικνύονται ανθεκτικές

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top