Θα ανοίξουν τα εποχικά καταστήματα - 7 Δεκεμβρίου η πιθανότερη ημερομηνία

Μία εβδομάδα αργότερα εξετάζεται να λειτουργήσουν και τα κομμωτήρια

Να ψωνίσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, αλλά και είδη εορταστικού στολισμού, πιθανόν να μπορούν οι πολίτες από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star και του επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ, Πέτρου Μποτσαράκου, η κυβέρνηση, αναλογιζόμενη τόσο την ανάγκη των πολιτών να στολίσουν χριστουγεννιάτικα, αλλά και τη μεγάλη πίεση, ειδικά στα εποχικά καταστήματα, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξει ο συγκεκριμένος κλάδος από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό παραμένει δύσκολη και το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων, εάν όντως γίνει, θα γίνει με αυστηρούς περιορισμούς, όπως το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ατόμων ανά κατάστημα, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα.

Το lockdown, όπως προανήγγειλε ουσιαστικά το πρωί ο Στέλιος Πέτσας, παρατείνεται τουλάχιστον έως τις 14 Δεκεμβρίου.

Επιδότηση για σόμπες εξωτερικού χώρου - Πώς θα ανοίξει η εστίαση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως, είπε πως - για λόγους ψυχολογίας – θα ανοίξουν σύντομα τα κομμωτήρια, με τις πληροφορίες να θέλουν ως πιθανή ημερομηνία την 14η Δεκεμβρίου.

Παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 14 Δεκεμβρίου

Αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν πολύ σύντομα και για τα παιχνιδάδικα, τα οποία κατά την εορταστική περίοδο καταγράφουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του ετήσιο τζίρου τους.

Λιανεμπόριο: «Δε θα υπάρχει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς»

Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι όλα θα κριθούν από την πορεία της πανδημίας και τις εισηγήσεις των ειδικών, τονίζοντας πως αν έτσι κριθεί από τους λοιμωξιολόγους, «θα πάμε με περιορισμούς και στα Χριστούγεννα»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top