Παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 14 Δεκεμβρίου

Ανοίγουν σύντομα τα κομμωτήρια - Tι θα γίνει με σχολεία και λιανεμπόριο

Τουλάχιστον ακόμη μία εβδομάδα, έως τις 14 Δεκεμβρίου, θα παραταθεί το lockdown.

Αυτό προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Mega, λέγοντας πως «απομακρύνεται η 7η Δεκεμβρίου».

Ο ίδιος τόνισε πως η επιδημιολογική κατάσταση είναι βελτιωμένη: «Υπάρχουν θετικά στοιχεία, όπως ότι τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές ασθενών. Την ίδια στιγμή αυξάνει ο αριθμός των απλών κενών κλινών».

Παράταση του lockdown δείχνει και ο Πέτσας

«Τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου ο εμβολιασμός»

Ο κ. Πέτσας είπε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό έως το τέλος Ιουνίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι o ελληνικός πληθυσμός θα ξεκινήσει να εμβολιάζεται τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει και εκστρατεία ενημέρωσης για να πειστούν οι πολίτες.

Επίμονο το δεύτερο κύμα - Αγωνία για τις ημερομηνίες εξόδου από το lockdown

Αναφορικά με τις τιμές των μοριακών τεστ και των rapid test, ξεκαθάρισε πως θα είναι «ταβάνι» τα 40 ευρώ και τα 10 ευρώ αντίστοιχα.

Ανοίγουν σύντομα τα κομμωτήρια

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως το άνοιγμα της αγοράς θα γίνει σταδιακά, ωστόσο τόνισε πως η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει τη σειρά με την οποία θα ανοίξουν τα καταστήματα. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις ούτε και για τα σχολεία.

«Ας περιμένουμε τις ανακοινώσεις, που θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας», τόνισε με νόημα, δείχνοντας έτσι το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσατάκη που αναμένεται την Παρασκευή.  

«Διάγγελμα» Μητσοτάκη την Παρασκευή: Πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

Σημείωσε πως τα κομμωτήρια θα ανοίξουν σύντομα, επισημαίνοντας πως «θα ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα γιατί έχει να κάνει και με την ψυχολογία». Απέφυγε, όμως, να μιλήσει με συγκεκριμένες ημερομηνίες.

«Δε θα γίνουν Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων»

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εισήγηση των ειδικών για Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων, δηλαδή να είναι πιο χαλαρά τα μέτρα σε περιοχές με χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα των φοιτητών, που θα σπουδάζουν σε άλλη πόλη από αυτή που είναι η οικογένειά τους. Όπως είπε, θα υπάρξει πρόβλεψη, όπως και στο πρώτο lockdown, για να μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες περιφέρειες ή νομούς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση με τσουρέκια και ποδήλατα»

Αναφερόμενος στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτογραφία του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα, όπου είχε πάει για ποδήλατο, με μοτοσικλετιστές, αλλά και τη στάση του σε ζαχαροπλαστείο για να αγοράσει τσουρέκι, την προηγούμενη εβδομάδα, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πέτσας είπε πως «κάνει αντιπολίτευση με τσουρέκια και ποδήλατα».

«Ο Τσίπρας ήταν σε κότερα, ο Μητσοτάκης πηγαίνει για ποδήλατο στην Πάρνηθα»

«Ό,τι ισχύει για όλους τους πολίτες, ισχύει και για τον πρωθυπουργό. Πήγε για άσκηση χωρίς μάσκα, βγήκε μια αυθόρμητη φωτογραφία. Δεν έχει αρνηθεί σε κανέναν πολίτη, ούτε να του μιλήσει, ο πρωθυπουργός. Προσπαθεί να το τραβήξει από τα μαλλιά η αντιπολίτευση για να κάνει μια γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως έχει αλλάξει γραμμή 4-5 φορές την τελευταία εβδομάδα: «Ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας, όπου έβρισκε πρόβλημα σε κάποιο νοσοκομείο ή σαν το κοράκι περίμενε να υπάρξουν θύματα και πήγαινε εκεί. Πήγε στο νοσοκομείο της Λάρισας, μετά στης Δράμας. Δεν τους βγήκαν οι εικόνες, ευτυχώς για τους συμπολίτες μας. Και τώρα κάνουν αντιπολίτευση με τσουρέκια και ποδήλατα. Οι πολίτες κρίνουν», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top