Επιδότηση για σόμπες εξωτερικού χώρου - Πώς θα ανοίξει η εστίαση

Τις επόμενες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα

Σόμπες σε κατάστημα εστίασης

Τις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση έως 5.000 ευρώ για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου για καταστήματα εστίασης.

Η επιδότηση θα καλύψει αγορά σομπών από τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ θα αντιστοιχεί σε ένα θερμαντικό σώμα ανά 10 τ.μ. νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου και έως 100 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) για κάθε θερμαντικό σώμα.

Κορωνοϊός: Έως 5.000 ευρώ επιδότηση για σόμπες εξωτερικού χώρου

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρουν πως το ποσό της επιδότησης θα είναι ακατάσχετο.

Ποιοι θα πάρουν έως 5.000 ευρώ

Οι επιλέξιμοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) για την επιδότηση θερμαντικών σωμάτων είναι:

Lockdown και τα Χριστούγεννα, εάν δεν πέσουν τα κρούσματα

- 56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.10

- 56.29.20: Υπηρεσίες καντίνας.Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.29.20

- 56.30: Δραστηριότητες παροχής ποτών. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.30.

Όχι σε λύση με μοντέλο «ακορντεόν» λέει η εστίαση

Γρίφος για δυνατούς λύτες παραμένει το θέμα του ανοίγματος της εστίασης, με την κυβέρνηση να εξετάζει διάφορα σενάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι υπάρχει το σενάριο να ανοίξουν τα περίπου 85.000 καταστήματα του κλάδου λίγο πριν τις γιορτές, με τους επιχειρηματίες του κλάδου να εκπέμπουν SOS, τονίζοντας πως η εορταστική περίοδος θα είναι μια ευκαιρία για να βγάλουν τα «σπασμένα» της προηγούμενης περιόδου.

Ωστόσο, οι επιχειρηματίες της εστίασης τάσσονται υπέρ μιας τέτοιας προοπτικής μόνο εάν τα καταστήματα ανοίξουν και δεν κλείσουν πάλι μετά από λίγο, απορρίπτοντας δηλαδή μία πιθανή λύση με μοντέλο «ακορντεόν», που θα κλείνουν και θα ανοίγουν.

Eπίδομα για αναστολή εργασίας: Θα δοθεί και τον Δεκέμβριο, αλλά μειωμένο

Δεδομένο θεωρείται πως, όταν ανοίξει η εστίαση, αυτό θα γίνει με αυστηρούς περιορισμούς, όπως τα τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, μέγιστο επιτρεπόμενο όριο πελατών με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της επιχειρήσεις ή εξυπηρέτηση πελατών μόνο με κράτηση.

Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι, με βάση και τις υποδείξεις των ειδικών, να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων, γι΄αυτό και προωθείται η επιδότηση θερμαντικών σωμάτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top