Αγωγή κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός

Ζητά αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ

Γιάννης Λαγός

Αγωγή κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου κατέθεσε ο φυγόποινος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, που καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Λαγός φέρεται να ζητά το ποσό των 100.000 ευρώ νομιμότοκα, ισχυριζόμενος ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσέβαλλε, μεταξύ άλλων, το τεκμήριο της αθωότητάς του, την προσωπικότητά του, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του και επηρέασε το Εφετείο στο οποίο θα εκδικαστεί η έφεσή του. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι μετά από την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης, η κ. Σακελλαροπούλου. «χωρίς να τη ρωτήσει κάποιος, δήλωσε: "Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για τη Δημοκρατία. Στη μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας, φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα. Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα τη δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους» και εδήλωσε τηλεοπτικώς ότι "Σήμερον η Δημοκρατία ενίκησε"».

Ο Γιάννης Λαγός χαρακτήρισε τη δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας «ανιστόρητη», αναφέροντας πως «η χώρα δεν έχει μακρά δημοκρατική παράδοση» και πως η κ. Σακελλαροπούλου έδωσε πολιτικό περιεχόμενο σε μία ποινική δίκη. Επιπλέον, μέσω της αγωγής, διαμαρτύρεται ότι τον χαρακτηρίζει «αντιδημοκράτη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top