Καπραβέλος: «Εθνική τραγωδία αν ανοίξουμε χωρίς περιοριστικά μέτρα»

«Βιώνουμε τραγική κατάσταση, δεν έχουμε κρεβάτια ΜΕΘ»

Κατά της άρσης του lockdown χωρίς αυστηρά περιοριστικά μέτρα τάχθηκε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νικόλαος Καπραβέλος.

Σε δραματικούς τόνους ο γιατρός τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη παραμένει τραγική με τα κρεβάτια της εντατικής να είναι γεμάτα. 

Στον αέρα το άνοιγμα των σχολείων – Σκέψεις για μαθήματα μέσα στις γιορτές

«Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε το δεύτερο κύμα της πανδημίας ξεκινάει τον Οκτώβριο και τελειώνει τον Μάρτιο, ενώ αυτή τη στιγμή ο ιός «κάνει πάρτι».

Lockdown: Παράταση μέχρι τα… κάλαντα θέλουν οι επιστήμονες

«Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει, αν θα ανοίξει θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνεται καμία κουβέντα για άνοιγμα. Από μένα και τη μαρτυρική Θεσσαλονίκη δε θα ακούσετε ποτέ για άνοιγμα. Θα σας λέμε περιοριστικά μέτρα», συνέχισε, ενώ προειδοποίησε πως θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια εθνική τραγωδία αν συμβεί αυτό. 

Χριστούγεννα: Πότε και πώς θα γίνονται οι έλεγχοι της αστυνομίας σε σπίτια

«Την πατήσαμε. Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη», αποκάλυψε ο κ. Καπραβέλος.

Σημείωσε τέλος ότι η ελπίδα της κοινωνίας είναι το εμβόλιο, ενώ κάλεσε τους πάντες να μην εφησυχάσουν. 

Ζέρβας: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία»

Κατά του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων τάχθηκε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. 
Όπως είπε στον «ΣΚΑΪ 100,3», ο ίδιος εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό να μην ανοίξουν τα σχολεία, αν δεν υπάρξει μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου. 

Γώγος: «Δύσκολο να ανοίξει κάτι πριν από τις 14 Δεκεμβρίου»

Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο είπε ότι «ίσως είναι το μόνο που μπορεί να ανοίξει για κάποιες μέρες με κανόνες».

«Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε το lockdown», δήλωσε σχετικά και προειδοποίησε πως αν κάτι δεν πάει καλά, τότε θα έχουμε αναζωπύρωση στις αρχές Δεκεμβρίου.

Lockdown: Πώς θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων

Τέλος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε πως πολύ υψηλό ιικό φορτίο έχουν οι δήμοι Πυλαίας, Χορτιάτη, Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top