ΙΣΑ: 20 ιδιώτες γιατροί πρόθυμοι να ενισχύσουν τις δομές υγείας

Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας

To ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας στη χώρα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διευκρινίζει ότι είκοσι ιδιώτες γιατροί της Αθήνας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και έχουν δηλώσει συμμετοχή για να ενισχύσουν τις δομές υγείας στις πληττόμενες από τον κορωνοϊό περιοχές της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ζήτησε την απαλλαγή του από τα καθήκοντα του ΣΤ’ αντιπροέδρου της Βουλής, προκειμένου να βοηθήσει με την ιδιότητα του πνευμονολόγου στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο βουλευτής που ζήτησε άδεια να εργαστεί ως γιατρός κατά του κορωνοϊού

Ο ΙΣΑ έχει καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν με όλες τις δυνάμεις τους στην εθνική προσπάθεια για την αναχαίτηση της επιδημίας και τη σωτηρία των συμπολιτών μας.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει ότι οι γιατροί της Αθήνας έχουν αποδείξει το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διαθέτουν και τονίζει ότι ήρθε η ώρα ο ιατρικός κόσμος να ενώσει τις δυνάμεις του και να δώσει τη μεγάλη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα.

«Η πατρίδα μας δίνει μια κρίσιμη μάχη ενάντια στην πανδημία που απειλεί την ανθρωπότητα. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό. Η μάχη ενάντια στην επιδημία θα κριθεί από την οργάνωση και την αντοχή των δομών υγείας. Οι γιατροί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τις ζωές των συμπολιτών μας έχουν ανάγκη από βοήθεια. Είμαστε υπέρ της μονιμότητας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ωστόσο αυτή είναι μια συνθήκη έκτακτης ανάγκης και ο ιατρικός κόσμος οφείλει να συσπειρωθεί. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Δωρεάν μοριακό τεστ covid-19 σε ιατρούς - μέλη του ΙΣΑ

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα και κατόπιν εισήγησης του Προέδρου Γ. Πατούλη, το Δ.Σ. του ΙΣΑ αποφάσισε την παροχή δωρεάν προληπτικής εξέτασης για μοριακό έλεγχο (PCR) τυχόν μόλυνσης από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 σε ιατρούς - μέλη του ΙΣΑ.

Η εξέταση αυτή απευθύνεται στους ιατρούς-μέλη του ΙΣΑ, που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου CoVid-19 και κατά προτεραιότητα σε αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση σε υγειονομικές μονάδες. Για την καλύτερη διαχείριση της διαδικασίας, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, ξεκινώντας με την αποστολή ειδικού email στα μέλη του ΙΣΑ.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού, που, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, υλοποιεί ο ΙΣΑ προς όφελος του ιατρικού κόσμου και της κοινωνίας γενικότερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top