Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές - Αυτές είναι οι ημερομηνίες-κλειδιά

Θα ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά;

Όσα είπε το Σάββατο η υπουργός Παιδείας σε εκπομπή του ΑΝΤ1

Με την άρση της καραντίνας, το σίγουρο είναι ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία, με τις πιθανές ημερομηνίες να είναι η Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ή η 14 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση αναμένει το «πράσινο» φως από τους λοιμωξιολόγους, ώστε να ανακοινώσει τις νέες αποφάσεις πάντα σε σχέση με τον αριθμό των καθημερινών κρουσμάτων κι από το πόσο θα τηρηθούν τα μέτρα. 

Κορωνοϊός: Σε διαφορετικές φάσεις θα ανοίξουν τα σχολεία

Προτεραιότητα να ανοίξουν τα δημοτικά

Όπως αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως πριν από λίγες 24ώρα, τα σχολεία της χώρας θα ανοίξουν σε τρια στάδια, μόλις… βγούμε από τα σπίτια μας.

Τόνισε πως οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του κορωνοϊού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων.

Νίκης Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως /Φωτογραφία InTime

«Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια» τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο χρόνος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους. 

Πάλι προβλήματα με τo Webex: Δεν μπορούσαν να μπουν αρκετοί μαθητές

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας το Σάββατο στον ΑΝΤ1 ανέφερε ακόμη πως δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία, αλλά όσο οι ειδικοί εισηγούνται ότι πρέπει να μείνουν κλειστά τα σχολεία, είναι αναγκαστική η τηλεκπαίδευση.

Θυμίζουμε ότι τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία μπήκαν από την Τετάρτη σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης με τα μαθήματα να ξεκινούν στις 2 το μεσημέρι και την κάθε διδακτική ώρα να διαρκεί 30 λεπτά. 

Οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων όλης της χώρας είχαν ξεκινήσει την τηλεκπαίδευση μία εβδομάδα νωρίτερα, αλλά λόγω της έξαρσης της πανδημίας αποφασίστηκε από την κυβέρνηση σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους, να μπει λουκέτο και στα δημοτικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top