Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στην κυπριακή τηλεόραση

Οσα είπε για τον κορωνοϊο, την Κύπρο και τη δύναμη της προσφοράς

Για την πανδημία του κορωνοϊού, την ανάγκη για προσφορά, αλλά και τους στενούς δεσμούς φιλίας του ελληνικού και κυπριακού λαού, μίλησε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, στην κυπριακή τηλεόραση.  

Η πανδημία και οι επιπτώσεις της βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη στον Alpha Κύπρου. 

Έκθεση λαϊκής τέχνης για το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020»

«Νομίζω πως μια τέτοια τέτοιος είδους κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με παγκόσμια συνεργασία. Συμμετέχω μέσα από τις διεθνείς μου επαφές σε σημαντικές πρωτοβουλίες που δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η διεθνής κοινότητα», δήλωσε.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη Άντρη Αναστασιάδη

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τη σύζυγο του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, Άντρη

Η κυρία Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε και στην εμβληματική, σεμνή και γεμάτη συμβολισμούς εκδήλωση «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020», που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρους της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου αλλά και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου απηύθυνε χαιρετισμό και η σύζυγος του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, Άντρη.

Οι δύο κυρίες συνεργάζονται στενά σε πολλαπλά επίπεδα, κυρίως μέσω των σωματείων «Ελπίδα» και «Ελπίδα Κύπρου» που αγωνίζονται για τον παιδικό καρκίνο. «Τολμώ να πω πως πραγματικά έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια γέφυρα αγάπης και προσφοράς ανάμεσα στους δυο λαούς μας. Και θα ήθελα να σημειώσω πως αυτό έχει γίνει εφικτό χάρη στη μεγάλη καρδιά και την ανιδιοτελή προσφορά της κυρίας Αναστασιάδη», τόνισε.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Ακόμα και στο πιο βαθύ σκοτάδι υπάρχει η ελπίδα

Η κυρία Βαρδινογιάννη ρωτήθηκε και για την ύψιστη διάκριση που έλαβε από τα Ηνωμένα Έθνη, το βραβείο «Νέλσον Μαντέλα»: «Οι τιμητικές διακρίσεις δεν ήταν για μένα αυτοσκοπός. Προχωρώ τον δρόμο μου και πιστεύω στον δρόμο της προσφοράς στον άνθρωπο. Πραγματικά αισθάνομαι πως το βραβείο αυτό δεν ανήκει σε εμένα αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό που είναι πάντα στο πλευρό μου, στηρίζοντας το έργο μου», απάντησε.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top