Πολυτεχνείο: Πορεία του ΚΚΕ παρά την απαγόρευση

Κατευθύνονται στην αμερικανική πρεσβεία

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τα δρακόντεια μέτρα που θα ισχύουν ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου - 15/11/20

Παρά τη ρητή απαγόρευση να μην πραγματοποιηθούν πορείες φέτος για την 47η Επέτειο του Πολυτεχνείου στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, το ΚΚΕ αψήφησε τα μέτρα και πραγματοποίησε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Πολυτεχνείο χωρίς πορείες φέτος - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Οι συμμετέχοντες ωστόσο, τήρησαν τις αποστάσεις και τα μέτρα, φορώντας όλοι μάσκες.

«Διεκδικούμε τα δικαιώματά τας σε ζωή, υγεία, δουλειά, τιμάμε τον Νοέμβρη, στον αγώνα» έγραφε το πανό που κρατούσαν.

Κοινό κείμενο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για την απαγόρευση συναθροίσεων

 Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην πορεία για το Πολυτεχνείο - φωτογραφία Eurokinissi

Στην πορεία που αποφάσισαν να διοργανώσουν συνδικάτα, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαζικοί φορείς και αντιστασιακές οργανώσεις, συμμετείχε και ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αφότου κατέθεσε στεφάνι.

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις μέχρι 18/11 με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

«Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά, διαχρονικά και επίκαιρα. Τα συνθήματα “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ”, “Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δουλειά, μόρφωση, υγεία”, εξακολουθούν να συγκλονίζουν και σήμερα τις καρδιές της ελληνικής νεολαίας, του ελληνικού λαού, που δίνουν τη μάχη τους και σήμερα και κάθε μέρα, ενάντια σε μια αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια. Είναι απαράδεκτο, με πρόσχημα την πανδημία, να παίρνονται αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα απαγόρευσης των εκδηλώσεων γιορτασμού του Πολυτεχνείου, με το συμβολικό έτσι κι αλλιώς χαρακτήρα, που αυτές παίρνουν φέτος» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την κατάθεση στεφάνου. Ακόμη χαρακτήρισε απαράδεκτη την απαγόρευση των εκδηλώσεων γιορτασμού του Πολυτεχνείου και αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική την απαγόρευση συνάθροισης πάνω από 3 άτομα.

Οι δηλώσεις Δ. Κουτσούμπα μετά την κατάθεση στεφάνου για το Πολυτεχνείο

Σχετικά με τη διαδήλωση του ΚΚΕ έξω από την αμερικανική πρεσβεία, είπε: «Κάνουν το αυτονόητο. Είναι συμβολική κίνηση νέων ανθρώπων του ελληνικού λαού -όπως βλέπετε είναι συγκεκριμένα άτομα- ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, σ’ αυτά που υπέφερε η χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top