Mr.Pfizer: Τα φοιτητικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και ο δρόμος προς την κορυφή

Το 2019 τιμήθηκε με το βραβείο «Διαπρεπής Έλληνας Ηγέτης»

Ο ισχυρός άντρας της Pfizer, ο άνθρωπος πίσω από το εμβόλιο που υπόσχεται να σώσει την ανθρωπότητα, είναι Θεσσαλονικιός. Ο κορυφαίος επιστήμονας, Αλβέρτος Μπουρλά, ζει με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη, όμως κάθε καλοκαίρι επιστρέφει στη Χαλκιδική για διακοπές. 

Αλβέρτος Μπουρλά: Ο Έλληνας CEO της Pfizer θα κάνει πρώτος το εμβόλιο

Στα σχολεία της Ικτίνου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πέρασε τα μαθητικά του χρόνια, ο Άκης όπως λένε φίλοι του. Στη συνέχεια ο μεγάλος άντρας της Pfizer πέρασε στο ΑΠΘ και σπούδασε στην Kτηνιατρική. Στη Θεσσαλονίκη γνώρισε, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε την αγαπημένη του Μύριαμ. 

«Ο Άλμπερτ είναι ένας άνθρωπος θετικός που αγαπά τους ανθρώπους κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο της προσφοράς του» είχε πει η σύζυγός του στα Βραβεία Prix Gallien.

Στα ίδια Βραβεία, ο γιος του είχε εξομολογηθεί ότι κάθε μέρα εμπνέεται από τον πατέρα του να συνεχίζει στη ζωή, ενώ η κόρη του τον είχε χαρακτηρίσει ως τον «καλύτερο μπαμπά του κόσμου».

Κορωνοϊός: H ΕΕ συμφώνησε με την Pfizer για 300 εκατ. δόσεις εμβολίου

Ο κύριος Παπάζογλου ήταν μαζί με τον Δρ. Μπουρλά στο φροντιστήριο, στο πανεπιστήμιο αλλά και στον στρατό, όπως είπε στη δημοσιογράφο του Star, Λευκή Γεωργάκη.  

«Ήταν μέσα σε όλα! Ήταν και στη φοιτητική ζωή σωστός και στα κοινωνικά δρώμενα» δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, με τον οποίο υπήρξαν συμφοιτητές.

Το 2001, ο σπουδαίος επιστήμονας έφυγε για Νέα Υόρκη. Μέσα σε λίγα χρόνια, έγινε διευθύνων σύμβουλος του φαρμακευτικού κολοσσού! Ο Έλληνας που βάζει την υπογραφή του στο εμβόλιο κατά της πανδημίας λατρεύει τη χώρα μας. Κάθε καλοκαίρι κάνει διακοπές στο εξοχικό του στη Χαλκιδική. 

«Είμαι πολύ περήφανος για την ελληνική μου καταγωγή και θεωρώ ότι οι αρχές και οι αξίες που απέκτησα είναι αυτές που με έκαναν αυτό που είμαι» είχε πει ο ίδιος.

Και η Ελλάδα όμως αγαπά τον «γκουρού» της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας. 

Τον Απρίλιο του 2019, στο πλαίσιο των διεθνών βραβείων Prix Galien, τιμήθηκε με το βραβείο «Διαπρεπής Έλληνας Ηγέτης». Το βραβείο απένειμαν από κοινού ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάϊατ και η πρέσβης καλής θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. 

Ο κορυφαίος επιστήμονας επισκέφθηκε και την Ογκολογική Μονάδα Παίδων, όπου του απονεμήθηκε από την κυρία Βαρδινογιάννη η τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «Ελπίδα».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top