Καιρός σήμερα: Έρχονται ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια

Πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι

Ραγδαία είναι η μεταβολή του καιρού, με ψυχρές αέριες μάζες να φτάνουν στη χώρα μας από τα Βαλκάνια που θα προκαλέσουν μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Σήμερα και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη τα φαινόμενα θα γίνουν πιο έντονα σε όλη σχεδόν τη χώρα. 

Από το πρωί, στη Βόρεια Ελλάδα το κρύο είναι τσουχτερό, ενώ το μεσημέρι θα πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν τοπικά τα εννέα μποφόρ. 

Στην Αττική η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 17 όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χθες Πέμπτη 5 Νοεμβρίου η μέγιστη ριπή των βορείων ανέμων στο Αιγαίο πλησίασε τα 100 χλμ./ώρα όπως προκύπτει από το τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ   
Καιρός: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά τις πρωινές ώρες.Τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.   

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ   
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, όπου πιθανώς να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.   

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ   
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.   

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ   
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.   

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ   
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα βόρεια έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΣΑΜΟΣ 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

ΑΤΤΙΚΗ 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.   

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top