Παιδιά ασθενούς κρέμασαν πανό έξω από το ΑΧΕΠΑ: «Μαμά σ' αγαπάμε»

«Ασφυκτιούν» οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης

Κάθε μέρα που περνάει τα νοσοκομεία πιέζονται όλο και περισσότερο, καθώς οι ασθενείς με κορωνοϊό αυξάνονται. «Γροθιά» στο στομάχι είναι ένα πανό που ανήρτησαν τα παιδιά μιας γυναίκας που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο ΑΧΕΠΑ. 

Κορωνοϊός: 2.166 νέα κρούσματα - 542 στην Αττική και 595 στη Θεσσαλονίκη

«Μαμά σ' αγαπάμε» έγραψαν τα τρία παιδιά και το κρέμασαν έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ακριβώς απέναντι από το δωμάτιο όπου νοσηλεύεται η μητέρα τους με κορωνοϊό, καθώς δεν μπορούν να την επισκεφθούν, ούτε να την αγκαλιάσουν. 

«Ελπίζω να μη φτάσουμε στο σημείο να διαλέγουν οι γιατροί τους ασθενείς αλλά αν η εξέλιξη πάει έτσι όπως πάει μέχρι στιγμής, νομίζω ότι ενδεχομένως και σύντομα να φτάσουμε σε τέτοια διλήμματα. Μακάρι να μην γίνει!» είπε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

«Ασφυκτιούν» οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν 312 κλίνες ΜΕΘ-COVID. Οι 188 είναι κατειλημμένες και οι 124 κενές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της Θεσσαλονίκης είναι σήμερα 85. Από αυτές οι 57 είναι κατειλημμένες και 28 κενές. 

Εξαιρούνται οι λαϊκές αγορές από το lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Σε απλές κλίνες καταλήγει το 50% των ασθενών με κορωνοϊό, άνω των 80 ετών. Αυτό προκύπτει από έγγραφο των αρμόδιων κρατικών λειτουργών για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας το διάστημα 19 με 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ». 

Σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε απλές κλίνες περίπου 1.200 άτομα. Όταν χρειάζεται, «ανοίγουν» νέα κρεβάτια Covid. Υπάρχουν όμως και οι ασθενείς που μεταφέρονται σε άλλες πόλεις, όπως οι ηλικιωμένοι που νοσούν από το γηροκομείο Ιωαννίνων. Στο σύνολο τους είναι 56 άτομα. Οι 30 όμως παραμένουν στο γηροκομείο περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε νοσοκομείο.

Ιωάννινα: Θετικοί στον κορωνοϊό 46 ηλικιωμένοι σε γηροκομείο

«Είναι μια πρακτική η οποία είναι δόκιμη όταν η δυνατότητα που έχει ένα νοσοκομείο μιας πόλης δεν επαρκεί για να καλύψει όλα αυτά τα περιστατικά, να μεταφερθεί ο ασθενής εκεί όπου θα έχει την καλύτερη δυνατή νοσηλεία για το πρόβλημα του» είπε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top