Λέκτορας ΑΠΘ: «Δε ζήλευα τη σύζυγό μου, τη βοηθούσα»

Έχει καταδικαστεί σε ισόβια για δύο δολοφονίες με αρσενικό

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε αποκλειστικά ο λέκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια για τη δολοφονία με αρσενικό της συζύγου του και της γιαγιάς της.

Γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο του 2013, μετά από νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Πρώτα πέθανε η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε για μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η εγγονή της. 

Μέσα από τη φυλακή, ο λέκτορας υποστήριξε την αθωότητά του και τόνισε ότι δεν υπήρχε κίνητρο για να προβεί σε μια τέτοια πράξη. Όπως αποκάλυψε, εκτός από τη γυναίκα του, τη γιαγιά της, τον ίδιο αλλά και το παιδί τους, ποσότητες αρσενικού βρέθηκαν και στον πρώην πεθερό του, αποδίδοντας το πρόβλημα στο υπόγειο νερό και στο έδαφος της περιοχής. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει επιδημιολογική μελέτη την οποία έχει στα χέρια του ο δικηγόρος του, κ. Διαλυνάς, όμως για να αποδειχθεί αν έχουν μολυνθεί και άλλοι από το αρσενικό στο νερό, θα πρέπει να γίνει εκταφή νεκρών της περιοχής. 

Σχετικά με το αν ζήλευε τη σύζυγό του, η οποία ήταν και αυτή επιστήμονας, τόνισε ότι δε τη ζήλευε αλλά τη βοηθούσε να ολοκληρώσει το διδακτορικό της.

Ερωτήματα όμως είχαν δημιουργηθεί και στο νοσοκομείο όπου οι ποσότητες αρσενικού στον οργανισμό της συζύγου του αυξήθηκαν. Όπως εξήγησε ο ίδιος, μετά την πρώτη εξαγωγή της γυναίκας του από την εντατική, ζήτησε να φάει συγκεκριμένα φαγητά, τα οποία τα έφερναν από το σπίτι ο αδερφός και ο πατέρας της. Σύμφωνα με τη γιατρό που παρακολουθούσε την πορεία της γυναίκας, αυτά τα φαγητά λειτούργησαν αρνητικά στον οργανισμό της επιδεινώνοντας το πρόβλημα.

Μεταξύ άλλων, ο λέκτορας κατηγορήθηκε ότι προκειμένου να «θολώσει τα νερά» έδωσε δηλητήριο και στην κόρη του. «Το σκεπτικό του δικαστηρίου λέει ότι ήθελα να δολοφονήσω τη γυναίκα μου επειδή φοβόμουν ότι θα έχανα την επιμέλεια της κόρης μου. Επομένως από τη μια κατηγορούμαι ότι υπεραγαπούσα την κόρη μου και δεν ήθελα να τη χάσω και από την άλλη κατηγορούμαι ότι τη δηλητηρίαζα εγώ ο ίδιος» υποστήριξε. 

Αναφερόμενος στην προφυλάκισή του, τόνισε ότι ενώ αρχικά «η αρμόδια εισαγγελέας είπε να παραμείνω ελεύθερος υπό όρους και ο ανακριτής συμφώνησε και έβαλε την υπογραφή του, μετά από τρεις ημέρες την ανακάλεσε. Τι παρενέβη και άλλαξε τη γνώμη του;» είπε τέλος ο λέκτορας.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top