Σάμος: Το προφητικό μήνυμα του Άρη στην Κλαίρη για τα γενέθλιά της

Όσα είπαν γονείς, καθηγητές και συμμαθητές των δύο παιδιών

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Σάμος μετά τον τραγικό θάνατο των δύο μαθητών, του Άρη και της Κλαίρης, που καταπλακώθηκαν από τοίχο μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή.

«Γύρνα αγάπη μου»: Θρήνος στην κηδεία της Κλαίρης και του Άρη

Τραγική ειρωνεία στην υπόθεση των δύο παιδιών που έφυγαν αγκαλιασμένα είναι η κάρτα γενεθλίων που έδωσε ο Άρης στην Κλαίρη, η οποία έκλεισε τα 15 μια εβδομάδα πριν το μοιραίο απόγευμα, όπως έγραψε η μητέρα του Άρη σε ανάρτησή της. Όπως μετέδωσε η Ρούλα Κουσκουρή στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», το μήνυμα του Άρη ήταν προφητικό θα μπορούσε να πει κανείς. «Και αν κάποια μέρα η ζωή κακοτυχία φέρει, θέλω για πάντα εσύ σφιχτά να μου κρατάς το χέρι», ήταν η ευχή του Άρη στην κάρτα γενεθλίων της αγαπημένης του, μόλις λίγες ημέρες πριν φύγουν για τη μαζί για τη γειτονιά των αγγέλων.

Σάμος- Πατέρας 17χρονου: «Mίλησα με τον Άρη δύο λεπτά πριν τον σεισμό»

Όσα είπε ο πατέρας του Άρη για το μοιραίο απόγευμα

νεκρά παιδιά Σάμος

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο πατέρας του Άρη για τον χαμό των δύο παιδιών.

Στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο γιος του Άρης με την αγαπημένη του Κλαίρη βρέθηκε ο πατέρας του με τη Ρούλα Κουσκουρή και άνοιξε την καρδιά του για μοιραίο ατύχημα.

Όπως είπε, είναι ευτύχημα που δεν έχασαν τη ζωή τους στο σημείο και άλλα παιδιά, καθώς από το συγκεκριμένο σημείο περνούν καθημερινά περίπου 400 παιδιά πριν ή μετά το σχολείο. Επίσης στηλίτευσε το γεγονός ότι δεκάδες ετοιμόρροπα κτίρια, επικίνδυνο να καταρρεύσουν.

Βαρύ πένθος στη Σάμο για τον Άρη και την Κλαίρη

Ο πατέρας του 17χρονου μίλησε επίσης για το ένστικτο που τον οδήγησε να ψάξει στο συγκεκριμένο σημείο, όταν προσπαθούσε να επικοινωνήσει με το παιδί του και δεν μπορούσε. Όπως είπε, είχε μιλήσει λίγα λεπτά πριν τον σεισμό μαζί του για να κανονίσουν το πρόγραμμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων του. Όταν, όμως, δεν απαντούσε στις κλήσεις του μετά τον σεισμό, ο πατέρας κατάλαβε ότι κάτι κακό συνέβη.

Τελικά, ψάχνοντας στο σημείο βρήκαν τις τσάντες των παιδιών στο κεφαλόσκαλο του γκρεμισμένου σπιτιού. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις της ΕΜΑΚ, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ενισχύσεις, όμως μάταια: ο Άρης είχε ξεψυχήσει και η Κλαίρη είχε ένα πολύ αδύναμο σφυγμό που τελικά «έσβησε» λίγα λεπτά αργότερα.

Σεισμός Σάμος: Αγκαλιασμένα βρέθηκαν τα παιδιά κάτω από τα χαλάσματα

Τι είπαν για τα δυο παιδιά φίλοι και καθηγητές τους

Δείτε στο βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» όσα είπαν καθηγητές και μαθητές του Άρη και της Κλαίρης για τα δύο παιδιά.

Συμμαθητές και καθηγητές της Κλαίρης και του Άρη δε μπορούν να πιστέψουν το άσχημο παιχνίδι της μοίρας που τους στέρησε από κοντά τους και μιλάνε με αγάπη για τα δύο νέα παιδιά που ήταν γεμάτα όνειρα για ζωή.

Η Κλαίρη, όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μια από τις καθηγήτριες της, ήταν ένα έξυπνο και αγαπητό κορίτσια που ήθελε να σπουδάσει και να κάνει τη δική της οικογένεια. Ήταν συνεπής και αγαπητή σε όλους, άριστη μαθήτρια που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στην κοινωνία μεγαλώνοντας. 

Και ο καθηγητής του Άρη μίλησε με τα καλύτερα λόγια: αναφέρθηκε σε ένα χαρισματικό παιδί που «ο καθένας θα ήθελε να έχει για γιο του». Ήταν έξυπνος, δοτικός, ευγενικός και ηθικός.

Οι συμμαθητές των δύο μαθητών δηλώνουν και αυτοί συντετριμμένοι, καθώς επιστρέφοντας στις σχολικές αίθουσες η απουσία τους θα είναι αισθητή.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top