Σάμος- Πατέρας 17χρονου: «Mίλησα με τον Άρη δύο λεπτά πριν τον σεισμό»

Τι του είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή τους

Η Σάμος άντεξε τον σεισμό, γλίτωσε το τσουνάμι, έμεινε όρθια στους δεκάδες μετασεισμούς. Όμως γονάτισε, όπως όλη η Ελλάδα, στον άδικο χαμό δύο νέων παιδιών 17 και 15 χρόνων, του Άρη και της Κλαίρης, που καταπλακώθηκαν από έναν τοίχο. 

Βαρύ πένθος στη Σάμο για τον Άρη και την Κλαίρη

Ο πατέρας του Άρη, Αλέξης Κομνηνός, μίλησε στον Λάμπρο Δεμερτζή και το κεντρικό δελτίο του Star από το σημείο όπου έσβησε το παλικάρι του. 

«Δύο ανθρώπινες ζωές χάθηκαν μέσα σε δύο δευτερόλεπτα. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος» εξηγεί και προσθέτει πως το κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο δεκάδες χρόνια. 

Ο πατέρας του Άρη πήγε σήμερα στο σημείο όπου ο γιος του και η Κλαίρη έχασαν τη ζωή τους. Είναι η τέταρτη φορά που πηγαίνει στο σημείο. Προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του και περιγράφει πότε μίλησε για τελευταία φορά με τον Άρη του.

Ο πατέρας του Άρη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημείο όπου τα δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους

Ο πατέρας του Άρη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημείο όπου τα δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους - φωτογραφία Eurokinissi

«Δύο λεπτά πριν γίνει η σεισμική δόνηση, επικοινώνησα με τον γιο μου. Μου είπε ότι ήταν έξω κι άκουγα γέλια. Όταν έγινε ο σεισμός, πετάχτηκα έξω και τον ξαναπήρα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε. Είπα “δεν είναι δυνατόν, κάτι έχει συμβεί”. Από φίλο μου έμαθα ότι τα παιδιά ήταν σε ακτίνα 100 μέτρων από τον ΟΤΕ βάσει του σήματός τους. Πήρα αμέσως τον πατέρας της Κλαίρης και του είπα πως κάτι έχουν πάθει τα παιδιά» σημειώνει ο πατέρας. 

Λουλούδια στο σημείο που «έφυγαν» ο Άρης και η Κλαίρη άφησε ο Μητσοτάκης

Ο Αλέξης Κομνηνός αποκαλύπτει και τι του είπε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχαν. «Μου είπε ότι η κόρη του, του είπε πως θα μπορούσε να ήταν εκείνη στη θέση του Άρη και της Κλαίρης. Μας υποσχέθηκε πως θα παράσχει ψυχολογική υποστήριξη για τα δεύτερα παιδιά μας που έρχονται από πίσω» κατέληξε. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top