Λουλούδια στο σημείο που «έφυγαν» ο Άρης και η Κλαίρη άφησε ο Μητσοτάκης

Συγκλονισμένος ο πρωθυπουργός από την τραγωδία με τα δύο παιδιά

Λουλούδια στο σημείο, όπου ο Άρης και η Κλαίρη καταπλακώθηκαν αγκαλιασμένοι από τοίχο, λόγω του ισχυρού σεισμού στο ανατολικό Αιγαίο, άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στη Σάμο από το μεσημέρι.

Συγκλονισμένος από την τραγωδία ο πρωθυπουργός, άκουσε την περιγραφή του τραγικού δυστυχήματος, που στοίχισε τη ζωή σε δύο παιδιά, 17 και 15 ετών.

Βαρύ πένθος στη Σάμο για τον Άρη και την Κλαίρη

Σε μία πολύ ανθρώπινη κίνηση, όταν του έδειξαν πως έπεσε ο τοίχος, έπιασε με τα δύο χέρια τον συνομιλητή του από τους ώμους και χαμήλωσε το κεφάλι.

Συναντήθηκε με τους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών

Η επίσκεψη στη Σάμο ξεκίνησε με κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τους γονείς των παιδιών, που έχασαν χθες τη ζωή τους, στο δημαρχείο στο Βαθύ.

Σεισμός στη Σάμο: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 6 μήνες το νησί

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την οδύνη του και τα βαθιά του συλλυπητήρια για το τραγικό γεγονός.

«Θέλω να έχουμε μια πρώτη εικόνα της αποτύπωσης της ζημιάς, των άμεσων επόμενων βημάτων τα οποία πρέπει να γίνουν και μετά των μεσομακροπρόθεσμων παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν κυρίως σε ζητήματα υποδομών. Το πρώτο που θέλω να καταλάβω είναι να έχω μια πλήρη εικόνα της έκτασης της ζημιάς σε ατομικές ιδιοκτησίες και σε δημόσιες υποδομές», δήλωσε από τη Σάμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δύο ζώνες η Ελλάδα: Ποια μέτρα ισχύουν και σε ποιες περιοχές

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο των δυο νέων παιδιών στη Σάμο και διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία, θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα των παλαιών και ακατοίκητων κτηρίων που ενέχουν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας.

«Είναι πρόβλημα από το παρελθόν θα σκύψουμε πάνω και από αυτό πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουμε. Είναι το ελάχιστο για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών των νέων παιδιών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέδρευσε σε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του γενικού γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων 'Ασυλο Εμμανουήλ Λογοθέτη, του γενικού γραμματέα Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλη Πανουράκη, του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργου Στάντζου, του βουλευτή ΝΔ Χριστόδουλου Στεφανάδη και τοπικών φορέων.

Στη συνέχεια περιηγήθηκε στο Βαθύ ενώ θα επισκεφθεί και το Καρλόβασι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top