Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο η απόφαση για τις αναστολές

Ανέβηκαν οι τόνοι από τους συνήγορους υπεράσπισης

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από την ιστορική απόφαση που έκρινε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, με τη δίκη να βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, με τη δίκη να συνεχίζεται στις 11 το πρωί αύριο, Πέμπτη.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στην αντεπίθεση η εισαγγελέας – Eπιμένει στις αναστολές

Σήμερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης ολοκλήρωσαν τις δευτερολογίες τους και το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή, προκειμένου να εξετάσει τα θέματα που ανέκυψαν στη σημερινή συνεδρίαση από πλευράς του Ιωάννη Λαγού και του Ηλία Κασιδιάρη.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τα βλέμματα στραμμένα στην πρόεδρο και την εισαγγελέα

Ανέβηκαν οι τόνοι για μια ακόμη φορά

Νωρίτερα στη δικαστική αίθουσα οι τόνοι ανέβηκαν κατά την τελευταία τοποθέτηση των συνηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Κωνσταντίνου Γεώργιζα, ο δικηγόρος Τάκης Μιχαλόλιας ανέφερε:

«Βρέθηκα σε αδυναμία, δεν ήξερα αν πρέπει να απαντήσω στις προϋποθέσεις του νόμου, η στον περιοδεύοντα θίασο που έχει κατακλύσει τα ΜΜΕ, μετά την απόφαση περί ενοχής, για να εξαντλήσουν τις δυνατότητες τους να αρνηθείτε την αναστολή. 

Πρέπει να μάθουν για την ιερότητα που έχει το πρόσωπο του κατηγορούμενου. Κατέφυγαν σε συκοφαντίες. Αναφερθήκατε στο ποινικό του μητρώο, εκείνο το πλημμέλημα προ 41 ετών. Αυτό με ενθαρρύνει. Γιατί για να καταφεύγουν σε αυτή την απόφαση, δείχνει την αδυναμία, την έλλειψη επιχειρημάτων. 

Χρυσή Αυγή: Η πρόεδρος αμφισβήτησε την εισαγγελέα

Ο Μίχος δεν είχε συμπληρώσει τα 22 του χρόνια. Η τέλεση της πράξης ήταν στα 19 του χρόνια και σήμερα είναι 63. Ποια ηθική λογική και δικονομική αναγκαιότητα θα επιτρέψει στο δικαστήριο να μη δοθεί αναστολή βάσει αυτού. 

Είπαν κ άλλο ψέμα, ότι η καταδίκη του τότε επρόκειτο περί έκρηξης. Δεν έβαζε βόμβες σε κινηματογράφο που έβαζε ρωσικά έργα. Αυτό είναι δική τους εφεύρεση, λάσπη που προσπαθούν να προβάλλουν στο δικαστήριο. 

Ο Μιχαλολιάκος έχει όλες τις προϋποθέσεις του νόμου για να δοθεί αναστέλλοντας δύναμη. 

Δεν έχει πλέον καμία δραστηριότητα. Μια εφημερίδα είχε και έκλεισε.

Γνωστή δημοσιογράφος βγήκε και είπε ότι η εισαγγελέας πρότεινε αναστολή αλλά ξέρω ότι η πρόεδρος δεν θα τη δεχτεί».

Αποζημίωση στα θύματα της Χρυσής Αυγής από τις κρατικές επιχορηγήσεις

Δίκη Χρυσή Αυγή

Ο διάλογος του συνήγορου υπεράσπισης Δ. Παπαδέλης με την Πρόεδρο:

Παπαδέλης: «Λοιδορούν, ειρωνεύονται και κοροϊδεύουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αυτή την ιερή στιγμή για τους κατηγορούμενους. 

Κατάπτυστες και ποταπές τοποθετήσεις εναντίον της εισαγγελικής έδρας.

Το κάναμε λαϊκό δικαστήριο.

Αιτιολογήσαμε πλήρως και βγήκε η εισαγγελέας και έκανε την προστάτη της και της είπαν ότι είναι ναζί.

Πιέζεστε από τα κανάλια και τα σάιτ και τα ραδιόφωνα».

Πρόεδρος: Ο λόγος σας έχει δοθεί για συγκεκριμένo θέμα.

Παπαδέλης: Το δικαστήριο σας πιέζεται πανταχόθεν. Γιατί θεσπίστηκε η αναστολή; Κανένας δεν είναι αλάθητος

Κασιδιάρης: Από ποινική έγινε πολιτική δίκη. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποδείξει τώρα ότι είναι ανεξάρτητη και όχι απλώς φαίνεται ανεξάρτητη.

Η δήλωση Καμπαγιάννη για την εξέλιξη της δίκης

Δείτε στο βίντεο τι δήλωσε ο κ. Καμπαγιάννης.

Ο κ. Καμπαγιάννης Θανάσης, συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών είπε μετά το πέρας της δίκης: 

«Το δικαστήριο με νηφαλιότητα απάντησε σήμερα στην απόπειρα συσκότισης και διαστρέβλωσης του αποδεικτικού υλικού. Προέκυψε η ύπαρξη βουλεύματος, βάσει του οποίου ο κατηγορούμενος Λαγός είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς του όρους. Αυτό, κατόπιν επιμονής του δικαστηρίου, να έρθει επιμελεία εισαγγελίας το συγκεκριμένο βούλευμα. 

Από κει και πέρα οι επικοινωνιακές στρακαστρούκες του Κασιδιάρη δεν σημαίνουν τίποτα μιας και τα έγγραφα στα οποία αναφέρθηκε, είναι έγγραφα τα οποία ήταν ήδη αναγνωσθέντα από το δικαστήριο και ουδέν συνεισέφεραν στην αποδεικτική διαδικασία η οποία σε κάθε περίπτωση έχει λήξει.

Περιμένουμε την απόφαση». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top