Δίκη Χρυσής Αυγής: Τα βλέμματα στραμμένα στην πρόεδρο και την εισαγγελέα

Συνεχίζεται η διαδικασία μετά την ευθεία αμφισβήτηση της κ. Οικονόμου

Δείτε ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star για όσα έγιναν χθες στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 11:00 θα ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από την ευθεία αντιπαράθεση που είχαν η πρόεδρος και η εισαγγελέας του δικαστηρίου για την πρόταση της δεύτερης περί αναστολής των ποινών για όλους, πλην του Ρουπακιά. 

Χρυσή Αυγή: Η πρόεδρος αμφισβήτησε την εισαγγελέα

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, ζήτησε χθες από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της σχετικά με 11 κατηγορούμενους, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης και δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο. 

Αποζημίωση στα θύματα της Χρυσής Αυγής από τις κρατικές επιχορηγήσεις

Η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, απάντησε πως, με βάση τα ποινικά μητρώα, οι συγκεκριμένοι έχουν καταδικασθεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ωστόσο τους συμπεριέλαβε στην πρότασή της, γιατί, όπως είπε, έχουν εκτίσει τις ποινές τους, έχουν αποφυλακιστεί και τηρούν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν. 

Χρυσή Αυγή: Αναστολή ποινών για όλους πρότεινε η εισαγγελέας

Επίσης η κυρία Λεπενιώτη ζήτησε να διαβιβαστούν στο δικαστήριο τυχόν βουλεύματα, που αφορούν παραβίαση των περιοριστικών όρων από τον ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό. Για τον λόγο αυτό η διαδικασία διεκόπη χθες και θα συνεχιστεί σήμερα με τη συνέχιση των δευτερολογιών των συνηγόρων των καταδικασθέντων.

Χρυσή Αυγή: Ανατριχιαστικοί διάλογοι μετά τη δολοφονία Φύσσα

Κατόπιν το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να αποφασίσει ποιοι τελικά από τους καταδικασθέντες θα πάνε φυλακή και ποιοι θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο. Η ανακοίνωση της απόφασης αναμένεται σήμερα, ή αύριο το πρωί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top