Βούλα: Πώς παγίδευσαν επιχειρηματία για να του πάρουν ένα εκατ. ευρώ

Το σχέδιο των Ουκρανών... φίλων του

Ένας 31χρονος Ουκρανός συνελήφθη από την αστυνομία, ως ηθικός αυτουργός της ληστείας με θύμα έναν 71χρονο επιχειρηματία στη Βούλα. 

Ο συλληφθείς, μαζί με τον πατέρα του και δύο ομοεθνείς του, κατηγορούνται ότι οργάνωσαν και εκτέλεσαν το σχέδιό τους, έχοντας «εσωτερική» πληροφόρηση για την οικονομική κατάσταση του 71χρονου. 

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως ο 31χρονος και ο πατέρας του είχαν φιλικές σχέσεις με τον επιχειρηματία και γνώριζαν πως είχε πουλήσει ένα εργοστάσιο παραγωγής πυροσβεστήρων που είχε στην Ουκρανία. Από την πώληση αυτή είχε στην κατοχή του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσό, που το φυλούσε στο σπίτι του στη Βούλα. 

Η ληστεία έγινε τον Οκτώβριο του 2019. Οι δύο ηθικοί αυτουργοί, πατέρας και γιος, κάλεσαν στην Ελλάδα δύο ομοεθνείς τους για να πραγματοποιήσουν τη ληστεία, ο ένας εκ των οποίων είναι μποξέρ. 

Το βράδυ της ληστείας ο πατέρας του 31χρονου είχε βγει για φαγητό με το θύμα και οι δύο κακοποιοί κατάφεραν να μπουν στη βίλα του. Όταν ο επιχειρηματίας επέστρεψε, αντίκρισε τους δύο ληστές στο σπίτι του, οι οποίοι άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βασανίζουν με απίστευτη αγριότητα. 

Τον έδεσαν σε μια καρέκλα, του έβαλαν μία σακούλα στο κεφάλι και επί πέντε ώρες τον χτυπούσαν και του έκαναν εικονικούς πνιγμούς στην μπανιέρα.  

Τελικά, ο 71χρονος τους έδειξε πού είχε τα χρήματα, τις πλάκες χρυσού και πανάκριβα ρολόγια, συνολικής αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ. 

Μετά τη ληστεία οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της ληστείας διέφυγαν στην Ουκρανία μαζί με τη λεία. Όμως ο 31χρονος επέστρεψε στις 6 Οκτωβρίου 2020 στην Ελλάδα, για να δει τη σύζυγο και τα παιδιά του, που ζουν στη Σαρωνίδα και συνελήφθη. 

Αντίθετα, ο πατέρας του αναζητείται στην Ουκρανία. Στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά των 84.780 ευρώ, 61.249 δολαρίων ΗΠΑ και 62.000 γρίβνα Ουκρανίας.

Πώς η αστυνομία έφτασε στην εξιχνίαση της ληστείας

Οι δύο φυσικοί αυτουργοί είχαν εντοπιστεί από αστυνομικούς τον περασμένο Απρίλιο να κινούνται ύποπτα στα νότια προάστια της Αττικής, φορώντας περούκες. 

Κατά τον έλεγχό τους διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ ο ένας από αυτούς είχε πάνω του πλαστό διαβατήριο. 

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ήταν τόσο προσεκτικοί στις κινήσεις τους, που δεν ταξίδεψαν οι δυο τους την ίδια ημέρα στην Ελλάδα, αλλά σε ξεχωριστές ημερομηνίες. 

Οι αστυνομικοί δεν είχαν τότε διασαφηνίσει τι ακριβώς έκαναν φορώντας περούκες, κατάλαβαν, ωστόσο, ότι επρόκειτο για κακοποιούς που πραγματοποιούν προπαρασκευαστικές πράξεις για κάποια εγκληματική ενέργεια.

Μετά τη ληστεία στη Βούλα, το μυαλό των αστυνομικών πήγε στους προσαχθέντες του Απριλίου, λόγω της εθνικότητάς τους αλλά και της περιοχής όπου κινούνταν τότε ύποπτα.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι οι προσαχθέντες διατηρούσαν σχέσεις με τον πατέρα του 31χρονου, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός στην Ουκρανία. 

Οι άντρες της Ασφάλειας γνώριζαν ότι το βράδυ της επίθεσης το θύμα είχε βγει με τον συνταξιούχο αστυνομικό και έτσι άρχισαν να ερευνούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα των προσαχθέντων ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σπίτι του θύματος. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τον περασμένο Απρίλιο οι δύο φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα για να ελέγξουν τη βίλα του πρώην εργοστασιάρχη. Μάλιστα, από την έρευνα προέκυψε ότι δεν είχαν έρθει στην Αθήνα μόνο μία φορά για τον σκοπό αυτό, αλλά τουλάχιστον τρεις. 

Η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται για τον εντοπισμό του πατέρα του 31χρονου και των δύο φυσικών αυτουργών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top