Χαλάει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που προειδοποιεί για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες, που πιθανόν να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν μέχρι το μεσημέρι τα βορειοδυτικά και από τις βραδινές ώρες την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (17-10-2020) στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. 

Έκτακτο δελτίο καιρού: Τι είναι ο καιρός τύπου «Π» που έρχεται από αύριο

Στις υπόλοιπες περιοχές, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.  Θερμοκρασία: Aπό 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Στη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις, βαθμιαία τοπικές βροχές και το μεσημέρι - απόγευμα πρόσκαιρες καταιγίδες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 και στην Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από αργά το απόγευμα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Νότιοι 5 με 6, στα βόρεια από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το απόγευμα πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: Νότιοι 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-10-2020
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές με σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό και το νότιο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι μέχρι το απόγευμα σε δυτικούς  νοτιοδυτικούς με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά ηπειρωτικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18-10-2020
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές κυρίως από το απόγευμα στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top