Κορωνοϊός: Ποια η θέση της Ελλάδας σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Τα στοιχεία μέχρι τώρα

Στο μέτωπο του κορωνοϊού η Ελλάδα φαίνεται να τα καταφέρνει καλύτερα συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με ανάλογο πληθυσμό.

Κορωνοϊός: 303 νέα κρούσματα - Πρωταθλήτρια ξανά η Αττική με 167

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σπύρος Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η χώρα μας έχει τα λιγότερα κρούσματα, αλλά και τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων ακόμα και τώρα, που ο κορωνοϊός παρουσιάζει έξαρση σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

ΠΟΥ: 1 στους 10 ανθρώπους ίσως έχει «κολλήσει» κορωνοϊό

Τα στοιχεία μέχρι τώρα

Η μικρή Ελλάδα, αν και άνοιξε τα σύνορα στους τουρίστες αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, ειναι τελευταία όσον αφορά στα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα. 

Όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων η Ελλάδα παρουσιάζει μικρή αύξηση από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα: 19.842 κρούσματα, την στιγμή που το Βέλγιο έχει πάνω από 79.000 και η Πορτογαλία περισσότερα από 127.000 κρούσματα. 

Στην κορυφή βρίσκεται η Ολλανδία που έχει όλο και περισσότερους πολίτες θετικούς στον κορωνοϊό, ξεπερνώντας τις 135.000.   

Όσον αφορά τα θύματα από κορωνοϊό, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα, καθώς παρόλο που έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 417 άτομα, ο αριθμός αυτός παραμένει σταθερός από την έναρξη της πανδημίας, τη στιγμή που η Πορτογαλία θρηνεί 2.005 νεκρούς, η Ολλανδία με τα χιλιάδες κρούσματα 6,454 και το Βέλγιο με πληθυσμό ίδιο με την Ελλάδα ξεπερνά τους 10.000 νεκρούς. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top