ΠΟΥ: 1 στους 10 ανθρώπους ίσως έχει «κολλήσει» κορωνοϊό

«​​​​​​​Η ασθένεια συνεχίζει να εξαπλώνεται»

Πάνω από 35 εκατ. κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως / Reuters

Περίπου 1 στους 10 ανθρώπους ίσως έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, αφήνοντας τη μεγάλη πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού ευάλωτη στον ιό, ανέφερε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 35 εκατ. παγκοσμίως - 1.034.818 νεκροί

Ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής ειδικός του ΠΟΥ για τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, είπε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού ότι εντείνονται οι εξάρσεις σε τμήματα της νοτιοανατολικής Ασίας και ότι οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων βρίσκονται σε άνοδο σε τμήματα της Ευρώπης και της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου.

«Σύμφωνα με τις σημερινές καλύτερες εκτιμήσεις μας, περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού ίσως έχει μολυνθεί από αυτό τον ιό. Διαφέρει ανάλογα τη χώρα, διαφέρει από αστική σε αγροτική περιοχή, διαφέρει ανάλογα τις ομάδες. Αλλά αυτό που πράγματι σημαίνει είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου παραμένει σε κίνδυνο», δήλωσε ο Ράιαν. «Οδηγούμαστε προς μια δύσκολη περίοδο. Η ασθένεια συνεχίζει να εξαπλώνεται».

Κορωνοϊός: Για μίνι lockdown ετοιμάζεται η Βρετανία

Ο ΠΟΥ έχει καταρτίσει έναν κατάλογο ειδικών που θα λάβουν μέρος στη διεθνή αποστολή στην Κίνα προκειμένου να ερευνήσουν την προέλευση του κορωνοϊού και τον έχει υποβάλει προς εξέταση στις κινεζικές αρχές, δήλωσε ο ίδιος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top