Τριπλό φονικό Θάσου: Συνελήφθη μετά από 20 χρόνια ο δράστης του εγκλήματος

Εντοπίστηκε στη Βουλγαρία

Συνελήφθη το Σάββατο σε πόλη της Βουλγαρίας, επιχειρηματίας από την Καβάλα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για ένα τριπλό φονικό στη Θάσο και μία ακόμα δολοφονία στην Καβάλα, εγκλήματα που παρέμεναν ανεξιχνίαστα από το 2001. 

Ο συλληφθείς είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό, όμως μετά από έφεση που άσκησε εισαγγελέας και τις ανατροπές που σημειώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία ο άνδρας καταδικάστηκε σε τέσσερις φορές ισόβια. 

Εδώ και καιρό ήταν στα ίχνη του η αστυνομία 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» η αστυνομία αναζητούσε υπό άκρα μυστικότητα εδώ και καιρό τον επιχειρηματία στα Βαλκάνια, έχοντας συλλέξει σημαντικές πληροφορίες και τελικά κατάφερε να τον συλλάβει σε συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές. 

Ο επιχειρηματίας αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα για να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Μία χτένα που είχε αφήσει στο φέρετρο ενός από τους τρεις νεκρούς ένας γείτονας είχε δείξει από την αρχή τον υπαίτιο του τριπλού φονικού στη Θάσο.

Πρόκειται για έναν 60χρονο επιχειρηματία, ο οποίος αναζητούταν για να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε, αλλά και για κάποιες προηγούμενες από άλλες υποθέσεις. 

Τον Ιούνιο του 2001, μία μέρα μετά το τριπλό φονικό όλα τα πρωτοσέλιδα έκαναν λόγο για «μαφιόζικη επίθεση» με φόντο την πολεοδομία μετά την αποκάλυψη του μακελειού σε μια βίλα στην Καλλιράχη της Θάσου.

Οι σύζυγοι των θυμάτων αναζητούσαν τους τρεις φίλους που είχαν πάει να διανυκτερεύσουν στην περιοχή και είχαν πάψει να απαντούν στα τηλέφωνά τους. Η αστυνομία έφτασε τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2001 στο εξοχικό όταν αντίκρισαν το άψυχο κορμί ενός 48χρονου υπαλλήλου της πολεοδομίας Καβάλας στη βεράντα του σπιτιού. Δίπλα του κείτονταν νεκρός ένας 55χρονος υπάλληλος της τοπογραφικής υπηρεσίας, ενώ ο τρίτος είχε βρεθεί στον ελαιώνα του οικοπέδου, όπου είχε τρέξει για να σωθεί, αλλά δεν τα κατάφερε. 

Η κατάθεση της συζύγου του πολεοδόμου και μια χτένα που τοποθέτησε στο φέρετρο ένας γείτονας κατέδειξαν τον δράστη, ο οποίος εμφανιζόταν να έχει διαφορές με το θύμα για μια απόφαση κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων του. 

Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε τις κατηγορίες προβάλλοντας μια σειρά από άλλοθι και μαρτυρικές καταθέσεις, με την υπόθεση να σέρνεται στα ανακριτικά γραφεία για χρόνια. Ωστόσο το επόμενο καλοκαίρι ακόμα μια δολοφονία ήρθε να ταράξει την ευρύτερη περιοχή, όταν ένας ακόμα άνδρας δολοφονείται με πέντε σφαίρες δεμένος πισθάγκωνα στην πιλοτή πολυκατοικίας στην Καβάλα. 

Και αυτός φαινόταν να έχει διαφορές με τον επιχειρηματία σε ζητήματα νυχτεριών κέντρων. Τα φώτα των ερευνών πέφτουν και πάλι πάνω του, αλλά καταφέρνει και πάλι να ξεφύγει. Ένα όπλο που βρέθηκε σπίτι του με αφορμή άλλη σύλληψή του, ήταν η αρχή για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι. 

Τον Ιούνιο του 2014 ο συλληφθείς κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για τις τέσσερις δολοφονίες. Περισσότεροι από 80 μάρτυρες ανέτρεψαν τις αρχικές καταθέσεις τους εξοργίζοντας την πρόεδρο της έδρας. Όμως ο επιχειρηματίας αθωώθηκε με ψήφους 6 – 1, αλλά λίγες μέρες αργότερα ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα. 

Τρία χρόνια αργότερα η κατάρριψη των ισχυρισμών του κατηγορούμενου, οδήγησαν στην ομόφωνη καταδίκη του για τέσσερις φόνους. 

Οι χήρες των τριών θυμάτων που μίλησαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» εξέφρασαν το παράπονό τους για τον μακροχρόνιο αγώνα που έδωσαν τόσα χρόνια για να αποδείξουν ότι ο 60χρονος ήταν εξ αρχής ο δολοφόνος των συζύγων τους. 

Μετά από είκοσι χρόνια, αισθάνονται μια κάποια δικαίωση από τη σύλληψή του κι ελπίζουν ο επιχειρηματίας να πληρώσει για το κακό που έκανε. 

Δείτε ολόκληρη της εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top