Κορωνοϊός: Ερωτήματα - «φωτιά» για το Γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα

Ποιος είναι ο ασθενής «0» που φέρεται να διέσπειρε τον κορωνοϊό

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα των Αρχών για τη διασπορά του κορωνοϊού σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονας. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν ο οίκος ευγηρίας φέρει ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν ελέγχων στο εν λόγω Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων εντοπίστηκαν συνολικά 41 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ το πρωί της Παρασκευής κατέληξε ένας ηλικιωμένος.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα κρούσματα στο γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star και του δημοσιογράφου Σπύρου Λάμπρου, ο εισαγγελέας θα ζητήσει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

  • Το τεστ που έγινε στον ηλικιωμένο που έφυγε από τη ζωή έγινε ιδιωτικά; Ενημερώθηκε η οικογένειά του και γιατι άργησε τόσο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο;
  • Ισχύουν οι καταγγελίες που θέλουν το γηροκομείο να μην ενημέρωσε εσκεμμένα τον ΕΟΔΥ; 
  • Όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις, ποιες ήταν οι συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων; Τι συνέβαινε με τις τουαλέτες, τα πατώματα και τα καθαριστικά και τη σίτιση;

Άγιος Παντελεήμονας: Σε νοσοκομεία 36 ηλικιωμένοι - Ποια η κατάστασή τους

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι το συγκεκριμένο γηροκομείο δεν αποτελεί μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Άγιος Παντελεήμονας: Θρίλερ με τον «ασθενή 0» που φέρεται να διέσπειρε τον ιό

Ποιος είναι ο ασθενής «0» που φέρεται να διέσπειρε τον κορωνοϊό στο γηροκομείο

Την αρχική διαπίστωση ότι η διασπορά του κορωνοϊού σε δεκάδες ηλικιωμένους στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα οφείλεται σε εργαζόμενο της μονάδας επιβεβαίωσε ο επιτόπιος έλεγχος των επιθεωρητών - ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Επίσης καταγράφηκε και η παράτυπη επαφή περιθαλπόμενου του γηροκομείου με εργαζόμενους σε λαϊκή αγορά έξω από το χώρο της μονάδας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Μαρίας Παπά για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πρόκειται για έναν νοσηλευτή αλβανικής καταγωγής που είχε μπει σε καραντίνα. Ωστόσο, είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο έφυγε άρον άρον από το γηροκομείο και άλλαξε εργασιακό χώρο.

Συνάδελφοι του ανέφεραν ότι φορούσε διπλές μάσκες και γάντια για να προστατευτεί, όμως όταν βγήκε θετικός στον κορωνοϊό φέρεται να μην ενημέρωσε τον μέχρι πρόσφατα εργοδότη του.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο οι υπεύθυνοι για τη διοικητική και οικονομική λειτουργία του φορέα βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιορισμό, κατόπιν οδηγιών των αρμόδιων υπηρεσιών, και δεν κατέστη δυνατή η εξέτασή τους και η χορήγηση των αιτούμενων εγγράφων και τεκμηρίων.

Κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένος από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Η ανεξάρτητη αρχή σημειώνει ότι ο έλεγχος συνεχίζεται περιλαμβάνοντας το σύνολο των απαιτήσεων του θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση, οργάνωση και λειτουργία της εν λόγω μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων , κατόπιν συνεννόησης με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, διενήργησε την Πέμπτη, 01.10.2020, έλεγχο στη Μονάδα Φροντίδας Υγείας «Αττική» στον Αγ.Παντελεήμονα με σκοπό τη διακρίβωση των συνθηκών που επέτρεψαν την είσοδο του SARS COV-2 στη μονάδα, με αποτέλεσμα τη διασπορά του σε φιλοξενούμενους και προσωπικό .

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της ΕΑΔ, διαπιστώθηκε η διενέργεια τεστ από στελέχη του ΕΟΔΥ ενώ υπήρχε σε εξέλιξη και η διακομιδή περιθαλπόμενων σε νοσοκομεία αναφοράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top