ΣτΕ: Συζητήθηκε η προσφυγή των αποφοίτων για τις φετινές πανελλαδικές

Τι υποστηρίζουν οι απόφοιτοι της Γ' λυκείου

ΣτΕ

Συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή αποφοίτων της τρίτης λυκείου, οι οποίοι συμμετείχαν στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις (2020-2021) για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πανελλαδικές 2020: «Ελεύθερη πτώση» βάσεων φέρνουν οι χαμηλές βαθμολογίες

Οι απόφοιτοι ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την κύρωση των πινάκων εισαγομένων στα τμήματα και τις Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στις διατάξεις του Συντάγματος και ότι ανέτρεψαν την κατανομή θέσεων, μεταξύ των υποψηφίων του παλαιού και του νέου συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων.

Κατά την ακροαματική διαδικασία επισημάνθηκε ότι υπήρξαν από το υπουργείο Παιδείας τρεις μεταβολές της εξεταστέας ύλης, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ σε κανένα κράτος του κόσμου. Οι αλλαγές αυτές, υποστήριξαν οι προσφεύγοντες ότι απετέλεσαν βόμβα στα θεμέλια των εισαγωγικών εξετάσεων.

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας υποστήριξαν ότι όλες σχεδόν οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις δε θα εφαρμοστούν στο μέλλον, καθώς εξάντλησαν την ισχύ τους.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top