Πανελλαδικές 2020: «Ελεύθερη πτώση» βάσεων φέρνουν οι χαμηλές βαθμολογίες

Σε ποιες σχολές θα κάνουν… «βουτιά»

Οι… «χαμηλές πτήσεις» στις επιδόσεις των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων φέρνει και πτώση στις βάσεις αρκετών σχολών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Την εικόνα πτώσης επιβεβαιώνουν και τα χθεσινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τα οποία μόλις τρεις υποψήφιοι έγραψαν πάνω από 19.500 μόρια. 

Πανελλήνιες: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμοί για ειδικά και μουσικά μαθήματα

Πτώση αναμένεται να σημειώσουν τμήματα της Ιατρικής Σχολής, όπως επίσης οι νομικές σχολές και αρκετά τμήματα του Πολυτεχνείου. 
Αντίθετα, σύμφωνα με τα «Νέα» στα τμήματα οικονομικών σπουδών και πληροφορικής του 4ου επιστημονικού πεδίου αναμένονται αυξομειώσεις των βάσεων. 

Πανελλήνιες 2020: Μόλις τρεις υποψήφιοι έγραψαν πάνω από 19.500 μόρια

Πολύ κακές ήταν οι επιδόσεις των υποψηφίων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας που είναι κοινό σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Πανελλήνιες 2020: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πώς θα διαμορφωθούν οι βάσεις

Στις ιατρικές σχολές μάθημα ρυθμιστής ήταν η Βιολογία, όπου και εκεί οι υποψήφιοι που έγραψαν άριστα ήταν περιορισμένοι. 

Πανελλήνιες 2020: Παιδιά που άγγιξαν το άριστα μιλούν στο STAR

Όπως αναφέρει ο εκπαιδευτικός Γιάννης Ζαμπέλης στα «Νέα», τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί ανά επιστημονικό πεδίο είναι:

  • Στο 1ο επιστημονικό πεδίο των ανθρωπιστικών επιστημών θα έχουμε πτώση των βάσεων εισαγωγής σε όλα τα τμήματα του πεδίου, λόγω των χαμηλών βαθμολογιών στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, στα Αρχαία Ελληνικά, στην Ιστορία αλλά και στην Κοινωνιολογία.
  • Στο 2ο επιστημονικό πεδίο των θετικών επιστημών επίσης αναμένεται πτώση των βάσεων μεγαλύτερη σε σχολές από 15.000 μόρια και κάτω. Η Χημεία εδώ έφερε περισσότερους υποψήφιους με γραπτά κάτω από τη βάση, αν και σε Φυσική και Μαθηματικά οι επιδόσεις ήταν καλύτερες από πέρσι.
  • Στο 3ο επιστημονικό πεδίο των επιστημών υγείας η Βιολογία ρίχνει τις βάσεις επίσης. Αναμένεται πτώση σε όλες τις σχολές πάνω από τα 16.000 μόρια. Η πτώση αυτή θα είναι αισθητή σε όλες τις περιζήτητες σχολές του πεδίου, ενώ μπορεί να δούμε και την ιατρική σχολή στην κατηγορία των 17.000 μορίων.
  • Στο 4ο επιστημονικό πεδίο ωστόσο αναμένεται μικρή πτώση στις υψηλόβαθμες και αυξομειώσεις στα υπόλοιπα τμήματα. Θα έχει ενδιαφέρον ωστόσο η κίνηση των κοινών σχολών μεταξύ του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου.

Παράταση η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου

Την ίδια ώρα, το υπουργείο ανακοίνωσε την Τρίτη (14/07) ότι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν και να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους έως και τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 τα μεσάνυχτα.

Πανελλαδικές 2020: Παράταση ως τις 20 Ιουλίου για τα μηχανογραφικά

Μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.

Για την υποστήριξη της υποβολής του Μηχανογραφικού, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία, θα λειτουργήσουν επιπλέον τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, τελευταία ημέρα υποβολής του Μηχανογραφικού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top