Πανελλήνιες 2020: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πώς θα διαμορφωθούν οι βάσεις

Σε ποια μαθήματα «πάτωσαν»​​​​​​​ οι περισσότεροι μαθητές

Μέτριες έως χαμηλές ήταν οι επιδόσεις των μαθητών στις Πανελλαδικές φέτος, με τα θέματα των Μαθηματικών να αποδεικνύεται τα πλέον δυσκολότερα, καθώς οι φοιτητές κυριολεκτικά «πάτωσαν».

Πανελλαδικές 2020: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Δείτε τις εδώ

Συνολικά 94.918 υποψήφιοι πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ στα Μαθηματικά κυριολεκτικά πάτωσαν, αφού το 58,84% έγραψε βαθμούς κάτω της βάσης.

Θλιβερή είναι η εικόνα και στην Ιστορία, αφού οι μισοί υποψήφιοι δεν κατάφεραν να πιάσουν τη βάση (50,8%). Εξαιρετικά χαμηλές είναι οι επιδόσεις τόσο στη Χημεία (48,28% κάτω της βάσης), αλλά και στην Πληροφορική, όπου το 44,75% επίσης έγραψε κάτω από τη βάση.

Πανελλήνιες 2020: Έτσι θα κυμανθούν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές

Όσον αφορά το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ένα μεγάλο μέρος των γραπτών (17,17%) αναβαθμολογήθηκαν, γεγονός που φανερώνει την αποτυχία της συνεξέτασης για πρώτη φορά των μαθημάτων αυτών (Νεοελληνική Γλώσσα με Λογοτεχνία).

Εκτίμηση Βάσεων

Πτωτική φαίνεται ότι θα είναι η πορεία των βάσεων και φέτος. Μετά την περσινή απώλεια εκατοντάδων μορίων, κυρίως, στις πολυτεχνικές σχολές, η κατηφόρα, όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις, θα συνεχιστεί και φέτος.

-    1ο επιστημονικό πεδίο: Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Νομικών Σπουδών

Αυξομειώσεις αναμένονται στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο, με τις εκτιμήσεις να μην μπορούν να προσδιορίζουν συγκεκριμένα την τάση της πορείας των βάσεων. Στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως οι Νομικές και οι Ψυχολογίες, οι μεταβολές θα είναι μικρές, ενώ και φέτος οι ξένες Φιλολογίες αναμένονται κάτω από τη βάση.

-    2ο επιστημονικό πεδίο: Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

Πτώση των βάσεων στις πολυτεχνικές σχολές, η οποία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη στην περιφέρεια.

-    3ο επιστημονικό πεδίο: Επιστημών Υγείας

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μικρή πτώση στις Ιατρικές Σχολές, λόγω του μαθήματος της Χημείας. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η Ιατρική Αθήνας έπεσε στα 18.724 μόρια και της Θεσσαλονίκης στα 18.585 μόρια, ενώ η τελευταία Ιατρική κατέγραψε 18.123 μόρια.

-    4ο επιστημονικό πεδίο: Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

Πιθανή άνοδο στη βάση εισαγωγής μπορεί να δουν οι οικονομικές σχολές, καθώς φέτος τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δεν δυσκόλεψαν τους υποψηφίους και αναμένονται καλές επιδόσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top