Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Κύθνου: «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα»

Σε μίνι lockdown το νησί έως τις 16 Οκτωβρίου

Επείγουσα ειδοποίηση μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο Covid-19 στην Κύθνο, καλώντας τους κατοίκους να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Κύθνο - Εννέα θετικά κρούσματα στο νησί

«Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα, που καλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν τα μέτρα προστασίας και τους παραπεμπει στον σύνδεσμο https://www.civilprotection.gr/el/simantika-themata/se-kathestos-eidikon-perioristikon-metron-i-kythnos.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το νησί της Κύθνου εντάχθηκε σε καθεστώς έκτακτων περιοριστικών μέτρων, μετά τον εντοπισμό εννέα θετικών κρουσμάτων. Από αυτά, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Από την Παρασκευή 02/10 στις 05.00 π.μ. έως την Παρασκευή 16/10: απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης, αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ, απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο, στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα και τέλος, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top