Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Κύθνο - Εννέα θετικά κρούσματα στο νησί

Για 14 μέρες σε μίνι lockdown- Ζευγάρι ηλικιωμένων σε νοσοκομείο της Αθήνας

Στη λίστα των περιοχών με περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης της Covid-19 εντάσσεται και η Κύθνος, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στον Δήμο.

Ισχυρή σύσταση με αυστηρά μέτρα σε 5 οικισμούς σε Θήβα και Χαλκίδα!

Στο νησί διαπιστώθηκαν εννέα θετικά κρούσματα, εκ των οποίων τα δύο είναι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Όπως μετέδωσε ο Βάιος Σύρρος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, έγινε έλεγχος σε 23 άτομα - κάποιοι ήταν συγγενείς και κάποιοι άλλοι, γνωστοί μιας οικογένειας, οι οποίοι ζουν σε διαφορετικά σημεία στο νησί. Αφορμή για τον εκτεταμένο έλεγχο στάθηκε το γεγονός ότι κι άλλοι δύο κάτοικοι εκτός από τους ηλικιωμένους, ο πατέρας μιας οικογένειας και η νύφη του είχαν έντονα συμπτώματα.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα κρούσματα στο γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου λαμβάνονται τα παρακάτω περιοριστικά μέτρα σε όλο το νησί, με εφαρμογή από αύριο (2/10) και για 14 μέρες:

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από την Παρασκευή  02-10-2020 και ώρα 05.00, έως Παρασκευή 16-10-2020 και ώρα 05.00.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top