Ισχυρή σύσταση με αυστηρά μέτρα σε 5 οικισμούς σε Θήβα και Χαλκίδα!

Με εντολή Χαρδαλιά σε «άτυπο» προσωρινό lockdown...μέχρι την ιχνηλάτηση

355 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στη χώρα μας - ρεπορτάζ Κατερίνας Παπακωστοπούλου για κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ισχυρή σύσταση για παραμονή στο σπίτι, χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς, μη προσέλευση των μαθητών στα σχολεία και μη μετακίνηση των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους πέντε οικισμούς σε Θήβα και Εύβοια προς την εργασία τους εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους οικισμούς Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Νέα εστία κορωνοϊού: 32 θετικά κρούσματα σε γηροκομείο- Οι πρώτες εικόνες

Η απόφαση αυτή έρχεται με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας  Νίκου Χαρδαλιά, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση 63χρονης που βρέθηκε θετική στον Covid-19 και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ».

Οι πολίτες των παραπάνω οικισμών καλούνται για:

▪ Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.

▪ Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

▪ Μη προσέλευση των μαθητών σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και

▪ Μη μετακίνηση των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων. 

Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση.

Σημειώνεται ότι από αύριο, 01-10-2020 το πρωί, τέσσερις  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στους εν λόγω οικισμούς, στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα (Μουρίκι-Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Λουκίσσια), για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων.

Η παραπάνω ισχυρή σύσταση ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου στις προαναφερόμενες περιοχές, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top