Γηροκομείο Άγιος Παντελεήμονας: Νοσηλευτές νοσούν εδώ και δύο εβδομάδες

Ψάχνουν από πού ξεκίνησε η διασπορά

Αίσθηση προκάλεσαν σήμερα το πρωί οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέα, σχετικά με τα πάνω από 40 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα. 

Εφιάλτης στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα: 40 τα κρούσματα κορωνοϊού

Ο κ. Αρκουμανέας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ έκανε λόγο για πολύ μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο και αποκάλυψε πως κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους ελέγχους να νοσούν εδώ και δύο εβδομάδες. 

Στο μικροσκόπιο των αρχών σε πρώτη φάση έχουν μπει όλοι οι εργαζόμενοι του κέντρου, οι οποίοι εκτός από τα τεστ του κορωνοϊού καλούνται να απαντήσουν κατά πόσο τα υγειονομικά πρωτόκολλα ακολουθούνταν στην κλειστή δομή, τι επαφές είχαν εκτός γηροκομείου καθώς και πόσοι από αυτούς γύρισαν προσφάτως από διακοπές και ποιες περιοχές είχαν επισκεφτεί.

Χαρδαλιάς-Τσιόδρας για γηροκομείο: «21 σε νοσοκομεία-Η Αθήνα δεν πάει καλά»

Κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν πως η προσοχή πρέπει να εστιαστεί στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθώς έβλεπαν συνέχεια αλλοδαπούς εργαζόμενους να μεταφέρουν προϊόντα τροφοδοσίας εντός του κτιρίου. 

Το πρωί ξεκίνησε η μεταφορά των ηλικιωμένων στα νοσοκομεία της Αττικής. Ήδη έχουν διακομισθεί δέκα ηλικιωμένοι στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Αττικόν και Ασκληπιείο και συνεχίζονται οι διακομιδές άλλων οχτώ ηλικιωμένων. 

Νέα εστία κορωνοϊού: 32 θετικά κρούσματα σε γηροκομείο- Οι πρώτες εικόνες

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ συνεργεία του δήμου Αθηναίων πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο, όπου βρίσκεται το γηροκομείο. 

Χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν έκρυψε την οργή του για τη διασπορά κορωνοϊού στα γηροκομεία. 

Γιατρός προς αρνητές κορωνοϊού: Ελάτε μαζί μου σε εφημερία χωρίς μάσκα

«Η διασπορά σε αυτούς τους χώρους που δε δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό. Η Αθήνα δεν πάει καλά. Είναι μια κατάσταση που δε θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Τέλος χθες βράδυ τέθηκαν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα στο κέντρο φροντίδας.

Σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) θα αναλάβει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για δέκα ημέρες, από χθες 30-09-2020 στις 21:00 έως και τις 9 Οκτωβρίου στις 21:00.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top