Χαρδαλιάς-Τσιόδρας για γηροκομείο: «21 σε νοσοκομεία-Η Αθήνα δεν πάει καλά»

«Η διασπορά σε χώρους χωρίς επισκεπτήριο γίνεται συνήθως από το προσωπικό»

Στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star οι πρώτες εικόνες από το γηροκομείο

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας σε ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία, μετά τον εντοπισμό 32 θετικών κρουσμάτων σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς έσπευσαν στον οίκο ευγηρίας. Μετά την αυτοψία στη νέα εστία κορωνοϊού, ο καθηγητής επεσήμανε στους δημοσιογράφους ότι η «η Αθήνα δεν πάει καλά» και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε γνωστό πως 21 άτομα από τα 32 μεταφέρονται σε νοσοκομεία.

Νέα εστία κορωνοϊού: 32 θετικά κρούσματα σε γηροκομείο- Οι πρώτες εικόνες

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δε δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», επισήμανε Σωτήρης Τσιόδρας, μετά την επίσκεψή του στο γηροκομείο. 

Ισχυρή σύσταση με αυστηρά μέτρα σε 5 οικισμούς σε Θήβα και Χαλκίδα!

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά», ενώ προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι».

«Είναι μια κατάσταση που δε θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να τη βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top