Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Ελεύθερος με εγγύηση ο Ηλίας Ψινάκης

Πάνω από τέσσερις ώρες κράτησε η απολογία του στον ανακριτή

Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους τον Ιούλιο του 2018.

Ο Ηλίας Ψινάκης κατά την απολογία του στον ανακριτή

Κατά την απολογία του η οποία διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες ο Ηλίας Ψινάκης υποστήριξε ότι ο Δήμος είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπυρικής προστασίας πριν από τη φονική πυρκαγιά και ότι ο μηχανισμός του ήταν έτοιμος να ανταποκριθείτε σε οποιοδήποτε αίτημα της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του ότι κατά την πρώτη ώρα δεν επιχείρησαν στην περιοχή εναέρια μέσα.

Ο Ηλίας Ψινάκης κατά την απολογία του στον ανακριτή

«Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά οτι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις» δήλωσε ο Ηλίας Ψινάκης.

Ο Ηλίας Ψινάκης κατά την απολογία του στον ανακριτή

«Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφο με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής» τόνισε ο ένας δικηγόρος του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ενώ ο άλλος του δικηγόρος, Δημητρης Κουσουρής πρόσθεσε ότι ο κύριος Ψινάκης «με την κατάθεση του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά δύει δυτικό».

Ο Ηλίας Ψινάκης κατά την απολογία του στον ανακριτή

Ο Hλίας Ψινάκης, ο οποίος είχε λάβει όσες φορές επιτρεπόταν προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί για την ογκοδέστατη δικογραφί, έφτασε συνοδευόμενος από τους δύο δικηγόρους του, τον κύριο Αλέξανδρο Λυκουρέζο και τον κύριο Δημήτρη Κουσουρή.

Ο Ηλίας Ψινάκης κατά την απολογία του στον ανακριτή

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολογηθούν τόσο η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, όσο και ο Ευάγγελος Μπουρνούς, πρώην δήμαρχος Ραφήνας.

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top