Κορωνοϊός: Έχασε τη μάχη 35χρονη στο Λαϊκό

Το νοσοκομείο δε διέθετε ΜΕΘ

Νεαρή γυναίκα θετική στον κορωνοϊό άφησε την τελευταία της πνοή σε κοινό θάλαμο κορωνοϊού στο Λαϊκό. Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ - Covid, παρ΄ όλο που νοσηλεύει ασθενείς «χτυπημένους» από τον ιό.

Η 35χρονη έφτασε με συμπτώματα κορωνοίου την Πέμπτη στο Λαϊκό. Της έκαναν τεστ για Covid 19  το οποίο βγήκε θετικό μία ημέρα μέτα.

Κορωνοϊός: Φως στο ανοσοποιητικό σύστημα ρίχνουν οι επιστήμονες

Τελικά κατέληξε ξημερώματα Κυριακής, διασωληνωμένη σε απλό θάλαμο covid, ενώ είχε και υποκείμενα νοσήματα.  

«Η ασθενής διασωληνώθηκε, δόθηκε η ειδική εντολή στο ΕΚΑΒ, σε συννενοηση με το ΕΚΑΒ ξεκίνησε η διαδικασία να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε, ήταν πάρα πολύ βαριά» δήλωσε ο Γιώργος Μαρίνος, διευθυντής τμήματος Περιστατικών του Λαϊκού Νοσοκομείου. 

ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία με ασθενείς Covid είναι αναγκαίο να διαθέτουν ΜΕΘ- COVID

«Ήταν μιάμιση μέρα στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Οι γιατροί έκριναν ότι ήταν αιμοδυναμικά ασταθής και δεν μπορεί να μεταφερθεί. Αυτό δείχνει πόσο αναγκαίο είναι τα νοσοκομεία που νοσηλεύουν περιστατικά κορωνοιου να διαθέτουν και ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοιού» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος  

 Πολλά είναι τα νοσοκομεία στη χώρα που ενώ νοσηλεύουν περιστατικά covid  δεν έχουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με κορωνοϊό. Αν προκύψει κάποια επιπλοκή θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο που διαθέτει ΜΕΘ - Covid. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, στο οποίο είναι υπό κατασκευή η ΜΕΘ - Covid, τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το Λαικό, το Γεώργιος Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, το Αμαλία Φλέμινγκ, το Αγία Όλγα αλλά και νοσοκομεία σε πόλεις της περιφέρειας. 

«Ο σχεδιασμός του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου είναι αυτοί οι ασθενείς να μεταφέρονται γρήγορα σε άλλα νοσοκομεία που έχουν εξειδικευμένες ΜΕΘ με Covid 19», αποκάλυψε ο Γιώργος Μαρίνος διευθυντής τμήματος Περιστατικών του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας : "Όποιο περιστατικό χρειάζεται να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ Covid μεταφέρεται με μέριμνα του ΕΚΑΒ. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Αττική 180 κενές κλίνες σε ΜΕΘ για περιστατικά με κορωνοϊό".  

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top