Τραυματίστηκε μαθήτρια σε υπό κατάληψη σχολείο

Κύμα καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η φετινή σχολική χρονιά. Σχεδόν 100 σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω, καταλήψεων από μαθητές που αντιδρούν στη χρηση μάσκας. Εξηνταένα εκπαιδευτήρια έχουν βάλει λουκέτο λόγω κορωνοϊού. 

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση στα σχολεία που είναι κλειστά

Oι μαθητές στο 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου δένουν την πόρτα με αλυσίδα και προχωρούν σε κατάληψη βάζοντας λουκέτο σε ακόμα ένα σχολείο.

Σε όλη την χώρα 100 σχολεία τελούν υπό κατάληψη με τους μαθητές να αντιδρούν στα μέτρα για τον κορωνοϊό. Στην Πτολεμαΐδα τα βρίσκουν ελλιπή.

«Δεν υπάρχει αντισηπτικό με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να καθαρίζουμε τα χέρια μας. Δε γίνεται να κάνουμε τόσα άτομα μάθημα μέσα σε μια τάξη». 

«Μόδα» οι καταλήψεις για τις μάσκες

Στην Αλεξανδρούπολη διαμαρτύρονται για τις μάσκες.

«Δε θέλουμε μάσκες στα σχολεία γιατί υπάρχουν άτομα που έχουν προβλήματα που δεν μπορούν να αναπνεύσουν» δήλωσε ένας μαθητής στην Αλεξανδρούπολη.

Τραυματίστηκε μαθήτρια σε υπό κατάληψη σχολείο

Μια 14χρονη μαθήτρια τραυματίστηκε στο γυμνάσιο Νέων Επιβατών, που τελεί υπό κατάληψη.

Ποινινό αδίκημα η μη χρήση μάσκας 

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας υπενθύμισε σήμερα ότι η μη χρήση μάσκας διώκεται από το νόμο. Ειδικά για τις καταλήψεις, υπάρχουν πολλές καταγγελίες από γονείς ότι τα παιδιά τους δεν μπορούν να κάνουν μάθημα.

Η εισαγγελία επισημαίνει ότι δεν θα γίνουν συλλήψεις μαθητών αλλά όπου υπάρχουν έκνομες ενέργειες θα σχηματίζεται δικογραφία.

Το ένα μετά το άλλο τα σχολεία κλείνουν από κρούσματα κορωνοϊού

Πολλά σχολεία πάντως κλείνουν και λόγω κορωνοϊού. Εξήντα ένα εκπαιδευτήρια έχουν βάλει λουκέτο στο σύνολο ή σε επιμέρους τμήματα , με τους γονείς να είναι θορυβημένοι για τα παιδιά τους. 

Το κρούσμα σε νηπιαγωγείο της Γλυφάδας εχει κινητοποιήσει τον δήμο. 

«Κόλλησε από το οικογενειακό περιβάλλον. Μάλλον αύριο θα γίνουν τα μοριακά τεστ κορωνοϊού σε όλους τους εκπαιδευτικούς νηπιαγωγείου» αποκάλυψε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Το 13ο Νηπιαγωγείο διέκοψε τη λειτουργία του ενώ γίνεται ιχνηλάτηση και απολύμανση των χώρων.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top