Κορωνοϊός - Αττική: Αυτές οι περιοχές της Αθήνας βρίσκονται στο «κόκκινο»

Ποιες περιοχές έχουν τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, ενώ μεγαλύτερη ανησυχία έχει προκαλέσει ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων που παρατηρείται στην Αττική.

Κορωνοϊός: Ποια σχολεία κλείνουν λόγω κρουσμάτων - Δείτε τη λίστα

Το star αποκάλυψε ποιες περιοχές της Αθήνας βρίσκονται στο «κόκκινο», με τις περιοχές από την Ομόνοια μέχρι τα Σεπόλια, να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Σε μεγάλη υγειονομική βόμβα έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας. Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς ανάμεσα σε αλλοδαπούς και τοξικομανείς που κινούνται στα στενά γύρω από την Ομόνοια. 

Μαγιορκίνης: Υπό πίεση το σύστημα Υγείας - Ανησυχία για την Αττική

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, η Ομόνοια, η Πλατεία Βάθης, η Πλατεία Καραϊσκάκη και τα  Σεπόλια, είναι οι «κόκκινες» περιοχές στην Αττική.

Την άσχημη κατάσταση φαίνεται να δυσχεραίνουν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των δεκάδων μεταναστών που ζουν σε αυτές τις περιοχές, αλλά και οι δεκάδες τοξικομανείς που δε μπορούν σε καμία περίπτωση να τηρήσουν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 339 νέα κρούσματα - Στο «κόκκινο» ξανά η Αττική

Αλλοδαποί το 50% των εισαγωγών με κορωνοϊό

Μόλις χθες Πέμπτη, στο νοσοκομείο Σωτηρία από τους 103 ασθενείς που νοσηλεύονται οι 40 είναι αλλοδαποί που ζουν στο κέντρο της Αθήνας.

Στον Ευαγγελισμό από τους 66 οι 34 είναι αλλοδαποί, στο Αμαλία Φλέμινγκ 10 από τους 20 ασθενείς που νοσηλεύονται είναι αλλοδαποί και στο νοσοκομείο Αττικόν νοσηλεύονται 26 αλλοδαποί.    

Οι περιοχές με τα λιγότερα κρούσματα

Από την άλλη υπάρχουν και εκείνες οι περιοχές όπου ο κορωνοϊός δεν έχει  κάνει την εμφάνισή του. Αποκαλούνται πράσινες και είναι το Παγκράτι, η Κυψέλη και οι Αμπελόκηποι. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top