Ιανός: Στο έλεος του κυκλώνα η δυτική Ελλάδα - Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Πλημμύρες και καταστροφές σε Λαμία και νησιά Ιονίου

Σαρωτικός είναι στο πέρασμά του ο κυκλώνας «Ιανός» που πλήττει τις τελευταίες ώρες την δυτική Ελλάδα. Μετά το μεγάλο ξέσπασμα στα νησιά του Ιονίου, όπως τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και την Ιθάκη, η κακοκαιρία «μαστιγώνει» την Ηλεία και τη Φθιώτιδα.

Ιανός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος

Οι ανταποκριτές του Star μετέδωσαν τις εικόνες καταστροφής που προκλήθηκαν στις περιοχές αυτές.

Νέο έκτακτο δελτίο: Η πορεία του κυκλώνα Ιανού μέχρι την Κυριακή

Κινδύνευσαν ζωές στη Φθιώτιδα – Κλειστή η εθνική οδός Λαμίας – Καρπενησίου

Ιανός - Λαμία

Όπως μετέδωσε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιώργος Σαραντάκος, η εθνική οδός Λαμίας – Καρπενησίου παραμένει κλειστή στο ύψος της Μακρακώμης, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων επιτρέπεται μέχρι εκείνο το σημείο. Οι δρόμοι προς Καρπενήσι και Λεπτοκαρυά θα παραμείνουν κλειστοί.

Ιανός: Συναγερμός για εγκλωβισμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα στη Φθιώτιδα

Ακόμα, ξεχασμένα ρέματα έχουν κουβαλήσει φερτά υλικά και νερά μέσα σε κατοικημένες περιοχές σε αρκετά χωριά, ενώ χωματουργικά μηχανήματα των δήμων αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να εκτρέψουν τα νερά έξω από κατοικημένες περιοχές.

Σε πολλά χωριά έχουν δημιουργηθεί ποτάμια τα οποία διασχίζουν κάθετα τους δρόμους με συνέπεια να διακόπτεται η συγκοινωνία κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο σε αρκετά σημεία.

Χωρίς ρεύμα η Ζάκυνθος

Ιανός - Ζάκυνθος

Δύσκολη ήταν η νύχτα στη Ζάκυνθο καθώς ο κυκλώνας Ιανός έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στο νησί. Πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, αφού πολλά καλώδια έχουν κοπεί εξαιτίας πτώσεων δέντρων, όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Ionian TV, Διονύση Μπινιώρη.

Κακοκαιρία Ιανός: Το καταστροφικό πέρασμα από Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο

Οι εικόνες θυμίζουν αποκάλυψη: Δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, δέντρα έχουν ξεριζωθεί και έχουν προκαλέσει καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και τους δρόμους.

Κακοκαιρία Ιανός: Ξεριζώθηκαν δέντρα στην Ηλεία- Διακοπές ρεύματος

Χωρίς ρεύμα και η Ιθάκη – Πρωτόγνωρο φαινόμενο στην περιοχή

Ιανός - Ιθάκη

Εξίσου καταστροφικό ήταν το πέρασμα του Ιανού και στην Ιθάκη που δεν άφησε τίποτα στο πέρασμά του. Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star καταστηματάρχης της περιοχής, το νησί δεν έχει ρεύμα από τις 5 το πρωί.

Μάλιστα, κατήγγειλε ότι εικόνες καταστροφής παρατηρούνται συχνά σε μεγάλες και ξαφνικές νεροποντές, ωστόσο οι ζημιές που έχουν γίνει στο εσωτερικό καταστημάτων είναι ανυπολόγιστες.

Μεγάλες υλικές ζημιές και στη Λευκάδα

Ιανός - Λευκάδα

Θυελλώδεις άνεμοι που άγγιξαν και τα 10 μποφόρ και καταρρακτώδης βροχή έπληξαν περιοχές σε Βασιλική, Πόντι, Πόρο. Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν, καθώς κατέβηκαν χείμαρροι από τα γύρω βουνά, με αποτέλεσμα θάλασσα και βουνό να γίνουν ένα.

Κακοκαρία Ιανός: Σαρώνει το Ιόνιο – Διακοπές ρεύματος και καταστροφές

Επί ποδός βρίσκονται συνεργεία του δήμου με μηχανήματα που προσπαθούν να ανοίξουν διέξοδο του νερού προς τη θάλασσα απομακρύνοντας κορμούς δέντρων. Η Πυροσβεστική κάνει αντλήσεις υδάτων από ισόγεια και άλλους χώρους. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top