Ιανός: Συναγερμός για εγκλωβισμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα στη Φθιώτιδα

Στο έλεος του κυκλώνα η Λαμία

Ο κυκλώνας Ιανός σφυροκοπά μετά τα νησιά του Ιονίου και την Ηλεία και την Φθιώτισα, με τις δυτικές περιοχές της Λαμίας στα όρια με το Δήμο Μακρακώμης και το δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου να αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τα μεγαλύτερα προβλήματα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Κακοκαιρία Ιανός: Έφτασε στη Λαμία – Εκκενώθηκε νηπιαγωγείο

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις στο 199 για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους ή καθ’όδόν  λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πολίτης με κινητικά προβλήματα κατάφερε να διασωθεί και να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς το σπίτι του πλημμύρισε.

Κακοκαιρία Ιανός: Το καταστροφικό πέρασμα από Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο

Παρόμοια προβλήματα εγκλωβισμού φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Στίρφακα, το Ζηλευτό, το Παλιούρι και το Τρίλοφο όπου επενέβησαν άνδρες του πυροσβεστικού σώματος για απεγκλωβισμό ηλικιωμένων ανθρώπων.

Δεκάδες οδηγοί εγκλωβισμένο επί της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους επί της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου, όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τις 14:50’ στη διασταύρωση με τα Λουτρά Υπάτης.

Κακοκαιρία Ιανός: Ξεριζώθηκαν δέντρα στην Ηλεία- Διακοπές ρεύματος

Οχήματα έχουν μείνει στο δρόμο εγκλωβισμένα από τα νερά τόσο στον δρόμο από Λουτρά Υπάτης προς το εθνικό δίκτυο (είναι κλειστός και ο δρόμος από Μεξιάτες), όσο και επί της εθνικής οδού. Χαρακτηριστικά τα νερά από τους χείμαρρους που καταλήγουν στον Σπερχειό, όπως το Γραμμενόρεμα και το ρέμα της Στίρφακας, έχουν φέρει στο οδόστρωμα πάνω από μισό μέτρο νερό.

Με εξαίρεση τα πυροσβεστικά οχήματα και αυτά της Πολιτικής Προστασίας απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε άλλου οχήματος.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top