Κακοκαιρία Ιανός: Το καταστροφικό πέρασμα από Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στα νησιά του Ιονίου και της Πελοποννήσου

Με εικόνες βιβλικής καταστροφής ξημέρωσαν τα νησιά του Ιονίου και της Πελοποννήσου, από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα. Κραυγή αγωνίας στέλνουν οι κάτοικοι της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και της Λευκάδας , καθώς το σφυροκόπημα του Ιανού, με τόνους νερού και ανέμους που ξεπερνούν τα 10 μποφόρ, συνεχίζεται χωρίς έλεος.

Κακοκαιρία Ιανός: Ξεριζώθηκαν δέντρα στην Ηλεία- Διακοπές ρεύματος

Λευκάδα

Η Λευκάδα παραδόθηκε στο  έλεος του μεσογειακού κυκλώνα, που σαρώνει τη Δυτική Ελλάδα. Η θάλασσα βγήκε στη στεριά, αφήνοντας πίσω της εικόνες καταστροφής. 

«Πλημμυρισμένοι δρόμοι, ποτάμι το νερό» λέει κάτοικος.

Ποτάμια οι δρόμοι στη Βασιλική της Λευκάδας- Ρεπορτάζ Μαίρη Τζώρα στο Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Οι κάτοικοι της Λευκάδας μιλούν για πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες. Η νύχτα για το νησί ήταν πολύ δύσκολη. Κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού πάλευαν με τη θεομηνία, προσπαθώντας να σώσουν ό, τι μπορούσαν από τις περιουσίες τους.

«Αφήσαμε το σκάφος και πάμε να μείνουμε σε στεριά για ασφάλεια» είπε τουρίστας. 

Κακοκαρία Ιανός: Σαρώνει το Ιόνιο – Διακοπές ρεύματος και καταστροφές

Στις πέντε τα ξημερώματα και ο κυκλώνας έφτασε στη Βασιλική με ένταση 10 μποφόρ.

Κεφαλονιά

Στην Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Τεράστιοι όγκοι νερού έθαψαν δρόμους και περιουσίες. Έπεσαν 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα. Οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάτοικοι της περιοχής... είναι αποκάλυψη! 
Η θάλασσα πήρε το χρώμα της λάσπης. Τα σκάφη χτυπήθηκαν ανελέητα στον ντόκο , από τη θαλασσοταραχή. Οι άνεμοι, που κατά τη διάρκεια της νύχτας έφθασαν τα 11 μποφόρ, έβγαλαν τρία ιστιοφόρα στη στεριά και βύθισαν τουλάχιστον άλλα τέσσερα.

Ζάκυνθος

Δύσκολο βράδυ πέρασε και η Ζάκυνθος με τους θυελλώδεις ανέμους και την πολύ δυνατή βροχή να δημιουργούν ένα τρομακτικό σκηνικό. Από τις τρεις τα ξημερώματα ο καιρός αγρίεψε επικίνδυνα, με τους θυελλώδεις ανέμους να ξηλώνουν τα πάντα στο  διάβα τους. Σκάφη βούλιαξαν, στέγες ξηλώθηκαν , δέντρα προσγειώθηκαν στο οδόστρωμα, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Από το χτύπημα του Ιανού δοκιμάζεται και η Ηλεία  

Το ξημέρωμα βρήκε τις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου να πλήττονται από ισχυρούς ανέμους, καθώς ο κυκλώνας έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του.

«Το πρώτο καΐκι βούλιαξε. Το "Ευγενία" είναι μέσα στο νερό. Το τραβάει και το κύμα. Ολόκληρη περιουσία πάει στο νερό. Το φύλαγα όλη τη νύχτα και δυστυχώς ορίστε η κατάληξη» λέει ο ιδιοκτήτης. 

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, το μάτι του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού θα παραμείνει στα Δυτικά με την ίδια ισχύ ως το απόγευμα , ενώ στη συνέχεια θα αρχίσει εξασθενημένος να κινείται νότια, όπου θα συνεχίσει να επηρεάζει τις δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top