Λέσβος: Έξι συλλήψεις για τον εμπρησμό στο ΚΥΤ της Μόριας

Ανάμεσά τους και δύο ασυνόδευτοι ανήλικοι

Οι αρχές συνέλαβαν σήμερα τους εμπρηστές της Μόριας. Έξι νεαροί Αγφανοί , ανάμεσά τους και δύο ασυνόδευτοι ανήλικοι. Κάμερες που κατέγραψαν το καταστροφικό έργο των υπόπτων, αποκάλυψαν την ταυτότητά τους. Το στίγμα των κινητών τους «πρόδωσε» τις κινήσεις τους και οδήγησε στη σύλληψη της ομάδας των εμπρηστών στην Μόριας.

Μεταξύ τους και δύο ασυνόδευτοι  Αφγανοί 17 ετών, οι οποίοι αμέσως μετά την πυρπόληση του καταυλισμού, μεταφέρθηκαν δήθεν για... ανθρωπιστικούς λόγους,  σε δομή  της ηπειρωτικής χώρας, όπου και εντοπίστηκαν. 

Ένταση και χημικά στη Λέσβο: Πετροπόλεμος μεταναστών με αστυνομικούς

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό» δήλωσε από τη Μυτιλήνη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Οι μετανάστες, όπως και οι κάτοικοι έχουν συμφέρον να αποδεχθούν τις προτάσεις μας και την πραγματικότητα της νέας δομής. Ένα είναι βέβαιο.. Η Λέσβος δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση. Σας διαβεβαιώ πως λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν», τόνισε.

Μόρια: «Σαρώνουν» τα μηνύματα λίγο πριν τη φωτιά οι Αρχές

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχάρη για την επιτυχία της σύλληψης των εμπρηστών, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top