Ένταση και χημικά στη Λέσβο: Πετροπόλεμος μεταναστών με αστυνομικούς

Πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας όσοι έμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας

Ένταση επικράτησε και πάλι στη Λέσβο το πρωί κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας των προσφύγων και μεταναστών που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά. 

Μόρια: «Σαρώνουν» τα μηνύματα λίγο πριν τη φωτιά οι Αρχές

Η ένταση ξεκίνησε όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές άρχισαν να πετάνε πέτρες εναντίον αστυνομικών. Εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών με αποτέλεσμα τα αίματα να ανάψουν και η ατμόσφαιρα να γίνει εκρηκτική. 

Λίγο νωρίτερα επίσης κάποιοι έβαλαν φωτιά σε καλαμιώνα κοντά στο μπλόκο της αστυνομίας και σε επιχειρήσεις, η οποία ευτυχώς κατασβέστηκε γρήγορα από την πυροσβεστική. 

Λέσβος: Ψάχνουν 30 Αφγανούς για την πύρινη κόλαση στη Μόρια

Από χθες έχουν ενισχυθεί οι αστυνομικές δυνάμεις στη Λέσβο. Στο νησί έφτασαν εννέα κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ, δύο οχήματα εκτόξευσης νερού και οχήματα της ΟΠΚΕ. Επίσης ένα C130 μετέφερε της Πέμπτη αστυνομικούς στη Λέσβο. 

Οι περίπου 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας δε θέλουν να πάνε στον υπό κατασκευή πρόχειρο καταυλισμό που στήνεται στον Καρά Τεπέ και ζητούν να φύγουν από το νησί.

Μόρια: Διαμαρτυρία 2.000 μεταναστών - «Θέλουμε να φύγουμε από εδώ»

Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Οι εργασίες στο Καρά Τεπέ συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να φύγουν από τους δρόμους, όπου κοιμούνται τις τελευταίες τέσσερις μέρες. 

Εκεί θα φιλοξενηθούν προσωρινά 3.000 από τους ανθρώπους που έμειναν χωρίς καταφύγιο μετά την καταστροφή της Μόριας. Αυτός ο νέος καταυλισμός έχει προκαλέσει την αντίδραση του δημάρχου Μυτιλήνης που δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να «ακυρώσει» αυτή τη δομή. 

Στόχος πάντως της κυβέρνησης είναι η δημιουργία μιας νέας κλειστής δομής στην περιοχή για να λυθεί το πρόβλημα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top