Μόρια: Διαμαρτυρία 2.000 μεταναστών - «Θέλουμε να φύγουμε από εδώ»

Στον Καρά Τεπέ στήνεται ο πρόχειρος καταυλισμός για τους πρόσφυγες

Ένταση επικρατεί στη Λέσβο, καθώς περίπου 2.000 μετανάστες διαμαρτύρονται ζητώντας να φύγουν από το νησί. Την ίδια ώρα στον Καρά Τεπέ, πίσω από το πεδίο βολής θα στηθεί ο πρόχειρος καταυλισμός, στον οποίο θα μεταφερθούν οι άστεγοι πρόσφυγες και μετανάστες μετά την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια από τις πυρκαγιές. 

«Θέλουμε να φύγουμε, αφήστε μας ελεύθερους» φωνάζουν κατά του μπλόκου της Αστυνομίας. Κλούβες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει τη διαμαρτυρία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση σκηνών, όπου θα μεταφερθούν όσοι διέμεναν στους δρόμους.

Καζάνι που βράζει η Μόρια: ΜΑΤ, αύρες και περιπολικά έφτασαν στη Λέσβο

Λέσβος πρόσφυγες

Έως αυτή την ώρα εκατοντάδες πρόσφυγες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι μένουν σε δρόμους, εκκλησίες, ακόμα και νεκροταφεία. 

Δύσκολη η νύχτα στη Μόρια - Κοντά στην πόλη κατασκήνωσαν οι μετανάστες

Σύμφωνα με πληροφορίες η μετεγκατάσταση δε θα είναι μόνιμη, με την κυβέρνηση να είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην κατασκευή μιας κλειστής δομής, παρά τις αντιδράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και μερίδας πολιτών. 

Λέσβος πρόσφυγες

Ελικόπτερα μετέφεραν τις σκηνές στο Καρά Τεπέ, ενώ κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες γίνεται η διανομή φαγητού και νερού. Επίσης τρία αυτοκίνητα του ΕΟΔΥ προσφέρουν υπηρεσίες στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. 

Αλαλούμ με τη στέγαση των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων από τη Μόρια

Λέσβος πρόσφυγες 3

Τέλος υπενθυμίζεται ότι στο νησί θα φτάσουν ειδικές συσκευές γρήγορης ανίχνευσης του κορωνοϊού για να ξεκινήσει η διαδικασία της υγειονομικής θωράκισης της κοινότητας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top