Γώγος: Συρροή κρουσμάτων σε ένα τμήμα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα

Σε ετοιμότητα η ομάδα κρούσης για το άνοιγμα των σχολείων

Για το άνοιγμα των σχολείων, την Task Force που έχει συστηθεί για τη διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία, αλλά και σε ποιες περιπτώσεις θα κλείνει μία σχολική μονάδα, μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως εξήγησε, «μία συρροή κρουσμάτων σε ένα τμήμα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα», ενώ πρόσθεσε πως μία σχολική μονάδα θα κλείσει σε περίπτωση που βρεθούν 3 κρούσματα.

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία με μάσκες: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ο κος Γώγος τόνισε ότι όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά εν μέσω κορωνοϊού, ενώ αναφέρθηκε στην «ομάδα κρούσης» για την περίπτωση εμφάνισης κρούσματος, καθώς επίσης και στον Covid-υπεύθυνο σε κάθε σχολική μονάδα που θα επιτηρεί και θα διαχειριστεί το κρούσμα.

Για τα ύποπτα κρούσματα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας εξήγησε ότι το τμήμα δε θα κλείνει, αλλά  θα γίνονται διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης. 

Κορωνοϊός: Eκπαιδευτικός βρέθηκε θετική λίγο πριν το πρώτο κουδούνι

«Τα ύποπτα κρούσματα θα εμφανίσουν συμπτώματα, συνήθως. Σε αυτήν την περίπτωση το κρούσμα θα απομονώνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σχολείο και θα το παραλαμβάνουν οι γονείς».

Σε περίπτωση που παρατηρηθούν τα συμπτώματα του παιδιού στο σπίτι, οι γονείς θα πρέπει να το κρατούν εκεί και να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία και το σχολείο.

Κορωνοϊός: 28χρονος νοσηλεύεται στην Εντατική–Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα

Όταν έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα ενημερώνεται η ομάδα διαχείρισης κρίσης, η περιφερειακή διεύθυνση και ο περιφερειακός υπεύθυνος και αποφασίζουν αν θα κλείσει το τμήμα.

Τέλος, ο κος Γώγος  είπε πως ασυμπτωματικά είναι τα παιδιά μέχρι και το γυμνασίο, κυρίως όμως τα μικρότερα. Στους εφήβους άνω των 12 η μεταδοτικότητα είναι παρόμοια με των ενηλίκων.

Κορωνοϊός: 207 νέα κρούσματα - Στο «κόκκινο» ξανά η Αττική με 120

Τι είπε για τον 28χρονο που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Σποραδικά έχουμε κρούσματα και σε νέους ανθρώπους. Είναι ένας συμπολίτης μας χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημά του είναι κυρίως αναπνευστικό. Είχαμε όμως και πυρετό αλλά και άλλους παράγοντες φλεγμονής. Αυτή τη στιγμή όμως έχει σταθεροποιηθεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top